“Most jó lenni katonának…”

Munkanélküli leszel vagy katona?

0

Tényleg ezt tudta összehozni a Fidesz?
Utoljára ezt a módszert a munkanélküliség csökkentésére Adolf Hitler dobta be….
EZ MA MAGYARORSZÁG?

Csak az előző héten 2500 fő adta le jelentkezését a Honvédség toborzóirodáiban.

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt az elmúlt időszakban rengeteg fiatal jelentkezett katonának: a számuk megduplázódott – írja a Portfolió az Euronews híre alapján.

Az statisztikákat Durgó Tamás őrnagy osztotta meg az AFP hírügynökséggel – az Euronews úgy tudja, a Honvédelmi Minisztérium adatai szerint csak előző héten összesen 2500 fő adta le jelentkezését a Honvédség toborzóirodáiban. A jelentkezők száma azért ugrohatott meg ennyire, mert a Honvédség stabil foglalkoztatást tud ajánlani annak a rengeteg embernek, aki elvesztette munkáját a koronavírus-járvány miatt.

A Mércén korábban mi is beszámoltunk róla: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 73 ezer ember veszítette el állását áprilisban a vírus miatt, a munkanélküliségi ráta pedig 4,1 százalékra nőtt. Ez a szám még úgy is rendkívül magasnak számít, hogy a KSH módszertani okokra hivatkozva az állásukat vesztők jelentős részét nem a munkanélküliek, hanem az inaktívak csoportjába sorolja. A Világgazdaság előző héten pedig arról számolt be, hogy egy birtokukba jutott kormányzati dokumentum alapján a járvány kezdete óta május végéig körülbelül 200 ezerrel csökkent a munkahelyek száma.

A katonai szolgálatra jelentkezőknek havonta bruttó 161 ezer forint illetmény jár és ezen felül még étkezési, egészségügyi és ruházati ellátásban, valamint utazási költségtérítésben részesülnek.
A fél éves kiképzés végeztével az önkéntes tartalékosok mindenféle kötelezettség nélkül visszatérhetnek a polgári életükbe, de úgy is dönthetnek, hogy katonaként folytatják tovább karrierjüket.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook