Most olyan ajándékot adott a NER a pénzünkből, ami nem csak értelmetlen, de még pénze sincs rá az embernek

0

Valószínűleg nem a prosztók (mi) fognak nyaralni benne, de irgalmatlan milliárdokba kerül, az adófizetők pénzéből finanszírozzák, de épp az átlag adófizető nem élvezheti a gyümölcsét, mi az? – Hát úgy minden, amit a NER-nek köszönhetünk – vághatná rá az a néhány elégedetlenkedő kapásból, aki maradt még az országban, pedig: a kormánynak hála, üde színfoltként megérkezett a Tiszára a legújabb őrület, a nyaralóhajózás. – És mégis mikor? Hát persze hogy ősszel – csattogtatja protézisét a maroknyi ellenzéki, bár ebben igazuk van.

Vajon az egyszeri polgár kimegy a lassan minden falu szélére felhúzott stadionba? Nem megy ki. Felhág a negyven centiméter magas kilátóra Bodrogkeresztúron? Nem hág föl. Lesiklik a lejtő nélküli bobpályán, az Alföldön? Nem siklik. Felteker a biciklis kilátóra Tiszafüreden? Nem, mert oda csak gyalog lehet felmenni.

De mindez hagyján, most végre olyat kapott ajándékul, ami nem csak értelmetlen, de még pénze sincs rá az embernek. Ez a már említett nyaralóhajó, ami tulajdonképpen van, de nincsen, viszont legalább nagyon drágán lehet igénybe venni.

A helyzetet semmi nem foglalja össze jobban, mint a Carpe Diem nevű együttes Álomhajó című dala, ami már a kilencvenes években felrajzolta a magyar luxushajózás 2019-es jelenét:

„Ne érdekeljen, ha esik a hó, mert nyaralni visz az álomhajó”.

Mit csinál az egyszeri horgász ősszel? Partra vontatja és elteszi tavaszig a csónakját. Mit csinál a NER ősszel? Vízre bocsát 1,5 milliárd forint értékben zsírúj nyaralóhajókat a Tiszán, hogy azután gyorsan partra vontassa, és megfelelő tárolási hely híján leponyvázva tartsa tavaszig. Ja, hogy néhány hét, és önkormányzati választás? Már megint csak az ellenzéki vicsorgás.

Forrás és bővebben:https://magyarhang.org/belfold/2019/09/26/most-olyan-ajandekot-adott-a-ner-ami-nem-csak-ertelmetlen-de-meg-penze-sincs-ra-az-embernek/?fbclid=IwAR21iADF_f0uuCm5tWTNDODnIACeOvTImeBnQtQlcLCQpysvHAcWkBNBZaQ