Mozdonyvezetők Szakszervezete: Sztrájkra készülünk, ha nem lesz béremelés!

A mozdonyvezetők megelégelték, hogy az 57 ezer dolgozót foglalkoztató állami közszolgáltató cégnél nincs alapbéremelés, túlóra viszont dögivel. Azonnali bértárgyalást kezdeményez szakszervezetük.

háziorvosokrendőröktűzoltókbuszvezetők után itt egy újabb foglalkozás, ami éveken belül utánpótlás nélkül maradhat.

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke, Barsi Balázs levelet küldött a MÁV-vezér Homolya Róbertnek, amelyben elfogadhatatlannak nevezte,  hogy

2021-ben a több mint 57 ezer dolgozót foglalkoztató állami közszolgáltató cégnél nincs alapbéremelés.

Csak a SZÉP-kártyát töltik fel 200 ezer forint pluszpénzzel (rezsit, lakbért, osztálypénzt és hasonlókat ebből nem lehet fizetni), ami nem épül be az alapbérbe.

Jövőre 10, 2023-ban pedig 5%-os emelést fogadott el a többi vasutas érdekképviselet a négy hónappal ezelőtt tárgyalásokon, azonban a mozdonyvezetők nem álltak kötélnek. Az eredeti csomag biztosítékot is tartalmazott a bértárgyalás újraindítására, ha az infláció és a minimálbér alakulása megváltoztatja a gazdasági környezetet. Mivel ezt a garanciát a kormány az utolsó pillanatban kivette az alkuból, a szakszervezet nem fogadta el.

Az elszálló infláció mindannyiunk közös problémája.

Szeptemberben még csak 5,5% volt, de az év utolsó időszakára már 6% felett lesz, sőt! Pénzünk tehát még kevesebbet ér, így vasutasok pár százalékos emelése is annyi, mint halottnak a csók – többek között ezért is reméli a szakszervezeti vezető, hogy cégcsoport többi szakszervezete is csatlakozik követelésükhöz.

Leszakadó bérek, túlóra százszámra, egészségügyi problémák – csodálkozunk, ha Orbánéknak hála mozdonyvezetők nélkül maradunk?

Barsi Balázs elmondta, hogy ma kényszerűségből sokan aláírják, hogy 200 túlóránál is többet vállalnak.

Magas árat fizetnek érte, ugyanis a 45 feletti, túlterhelt mozdonyvezetők közül sokan küzdenek magas vérnyomással vagy cukorbetegséggel, és aki teheti, igyekszik nyugdíjba menni.

Mindezen körülmények, és gyorsan értéktelenedő bérek miatt éveken belül utánpótlás nélkül maradhat a szakma.

A vasutasok bérvitája tehát újraindul, de a magyar munkásokon taposó Orbán-kormányból kiindulva, a dolgozóknak megfelelő eredményre aligha számíthatunk.

 

Forrás: Népszava