MSZP: A Fidesz családvédelmi terve egy átverés, csak a haverokat és a cimbiket támogatja!

0

A Fidesz akcióterve ugyanis csak szűk kört támogat. „Vannak benne támogatható elemek”, ezért az MSZP megszavazta a tervet, de a párt elítéli, hogy a Fidesz leszavazta a várandóssági pótlék és az anyasági támogatás megemeléséről, a családi pótlék, a GYES és a GYED megduplázásáról szóló MSZP-s javaslatokat.

„Ebből kiderül az, hogy a Fidesz lemond a családok jelentős részéről”, hiszen félmillió gyermek él egyszülős családban, és minden második gyermek élettársi viszonyban lévő családokban születik.

„Az, amit ma elfogadtak, csak a családok kis részéről szól” – mondta.

Az MSZP nem mond le arról, hogy minden család élvezhesse a támogatásokat, ez szerepel a szociális Európáról szóló „Haza. Szeretet. Európa.” című európai parlamenti választási programjukban is.

E szerint az a céljuk, hogy a családi pótlék minimális összege az EU minden országában egységesen legyen legalább 150 euró, azaz közel 50 000 forint.

„Ezért fogunk küzdeni tovább, hogy a magyar családokat ne érje megkülönböztetés. Az a társadalomfelfogás, amit a Fidesz képvisel, az hosszútávon ne gyökerezzem meg Magyarországon, hiszen nem mondhatunk le több százezer, több millió gyermekről” – mondta az MSZP elnöke Tóth Bertalan.

olkt.hu/MTI