MSZP: követeljük, hogy a kormány tegye ingyenessé a vízparti strandokat!

0

Molnár Zsolt a kancelláriaminiszter délelőtti utazást korlátozó bejelentéseire reagált.

 

“Miután honfitársaink tízezrei, százezrei számára tervezhetetlenné vált az idei nyár – már pedig a megérdemelt pihenésre mindenkinek szüksége lenne -, ezért arra szólítjuk fel a magyar kormányt, hogy a vízparti strandok, amelyeknek nagy része fizetős, ebben a szezonban ingyenesek legyenek mindenki számára”

 

– mondta az MSZP budapesti elnöke vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

A politikus Gulyás Gergely kancelláriaminiszter délelőtti utazást korlátozó bejelentéseire reagált. Mivel a környező országokban újra fellobbant a járvány, a kormány színkategóriába sorolja az uniós, és EU-n kívül országokat a fertőzésveszély kockázata alapján. Eszerint változnak a beutazás feltételei.

Molnár Zsolt kifejtette:

bíznak abban, hogy a kormány a beutazási besorolásoknál kizárólag a magyar állampolgárok egészségügyi állapotának védelmére koncentrál.

 

Kiemelte:

 

a kabinetnek a korábban bevezetett ingyenes parkoláshoz és közterület-használathoz hasonlóan kellene ingyenessé tennie a vízparti strandokat, azzal a különbséggel, hogy ezúttal kompenzálja a járvány miatt egyébként is nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat a bevételkiesés miatt.

 

– Arra szólítjuk fel a magyar kormányt, nyúljon a zsebébe. Ha mintegy 80 milliárd forintot adott NER-közeli vállalkozóknak szállodafejlesztésekre, akkor legyen képes a magyar emberek üdülése, strandolása, pihenése érdekében a zsebébe nyúlni, egyúttal kisegíteni ez ügyben az önkormányzatokat, amelyek már így is vesztesei ennek a járványnak

– hangsúlyozta Molnár Zsolt.

 

Szabad-strandokat a fizetős strandok helyett!

Molnár Zsolt: Szabad-strandokat a fizetős strandok helyett!Ahogy egyszer már a parkolást ingyenessé tette a kormány, most tegye ingyenessé a vízparti strandok használatát is, hiszen a családok számára tervezhetetlenné vált az idei nyár – mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója vasárnapi online sajtótájékoztatóján.Az ellenzéki politikus azt kérte a kormánytól, hogy a vízparti fizetős strandokat ebben a szezonban ingyen használhassák a magyar emberek. Az önkormányzatokat pedig kompenzálja a jegyeladások elmaradásából származó bevételkiesés miatt.Ha a kormány több tízmilliárdot képes kifizetni a NER-közeli vállalkozóknak szállodafejlesztésre, akkor most nyúljon a zsebébe és a magyar emberek pihenése, nyaralása érdekében ezt is tegye meg – hangsúlyozta az MSZP politikusa.

Posted by MSZP on Sunday, July 12, 2020