MSZP: Több GYES-t az édesanyáknak!

A magyar emberek jól és sokat dolgoznak! Megérdemlik, hogy jobban is éljenek! Erre pedig a jövő évi költségvetésben meg is van a fedezet!

 

Az MSZP ezért az emberek érdekében módosító javaslatokat nyújtott be a költségvetéshez, 2670 milliárd forint értékben.
Ott lenne a pénz arra, hogy megkezdődjék az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása. Hogy duplájára emelkedjen a családi pótlék, jelentősen nőjön a GYES és a GYET összege. Emelkedjen az ápolók, egészségügyi szakdolgozók fizetése, rövidüljenek a kilométer hosszú várólisták, és csökkenjen az orvos- és nővérhiány. Meglenne a pénz arra is, hogy a pedagógusok átlagosan 35 százalékos fizetésemelést kapjanak, az első diploma megszerzése ingyenes legyen, a hallgatói ösztöndíjak pedig 33 százalékkal emelkedjenek. De arra is lenne pénz, hogy a települések régóta esedékes fejlesztései végre megtörténjenek.
Erre mind lenne forrás – csak nem úgy kell elkölteni a pénzt, ahogy a Fidesz tervezi. Ők nem az emberekre költenek, hanem eladósítják az ország minden lakóját, csecsemőktől az aggastyánokig. Az orosz és kínai hitelből felvett pénzt pedig ellopják, vagy a hóbortjaikra költik!
Szociális, megélhetési és lakhatási csomagunkkal 885 milliárd forintot csoportosítanánk át a költségvetésben, hogy mindenkinek biztos legyen a megélhetése.
Az egészségügyben és az oktatásban összesen 1301 milliárd forintot csoportosítanánk át. ? https://www.parlament.hu/irom41/16118/16118-1089.pdf
A települések saját javaslatai alapján 484 milliárd forintot csoportosítanánk át fejlesztésre. ? https://www.parlament.hu/irom41/16118/16118-1088.pdf
? Most a Fideszen a sor: bizonyítsák be, hogy az emberek érdekében dolgoznak! Fogadják el a Magyar Szocialista Párt költségvetési módosító indítványait!