Műhúsból készült Nutella, vegán ütvefúró, okoskolbász

0

Műhúsból készült Nutella, vegán ütvefúró, okoskolbász – Innovációs expón jártunk

Ismét megnyitotta a kapuit a világ legnagyobb innovációs vására Venezuelában.

A caracasi Szilikon-völgy ölében fekvő expón a világ legnagyobb vállalatai mutatták be újításaikat: érkezésünkkor az Avon 3D-s nyomtatóval készült illatpermetét kaptuk a nyakunkba, a hostessek pedig a Nutella műhúsból előállított mogyorókrémével csábítottak el minket.

Kiváló kezdet volt, de a többi cég is kitett magáért: a Libresse rovarokból szőtt tisztasági betétje már-már 2021-et idézte, a Black and Decker vegán ütvefúrója pedig maga volt a fenntarthatóság, és nem csak a szénhidrátcsökkentett fogaskoszorús fúrótokmány miatt.

Az pedig külön öröm volt számunkra, hogy a legjobb mesterséges intelligencia által vezérelt dunyha díját egy palóc startup vitte el!

Ugyanakkor kiábrándító volt, hogy a könyvpiac nem nagyon tudott alternatívát mutatni a 2018-as év sztárja, a tavaly minden díjat besöprő laktózmentes kódex után, és az első, tisztán közösségi finanszírozású ledes rönkaprító standját is kihagyhattuk volna.

Mégis pozitív lett az összkép: a vitaest (“A hidrogén meghajtású bioetanol vagy az e-víz lesz a jövő energiája?”) és a fináléban fellépő csomagolásmentes gospelkórus örök élmény marad. Előbbin díszvendég volt Greta Thunberg, aki az esemény végén ünnepélyes keretek között hozzávágott egy zacskós pezsgőt az első melegeknek épített passzívház falához.

Amik tetszettek még nekünk az expón:

  • Napelemes olajkályha (Adidas)
  • Okoskolbász (Morgan Stanley)
  • IKEA-s paleo e-talicska (Unicef)

És amik nem:

  • USB-s véralvadásgátló (Gucci)
  • Megújuló bioszenzoros úthenger (L’Oréal)
  • Tisztán növényi alapú bölcsőporlasztó (Starbucks)
http://hircsarda.hu/2019/11/27/muhusbol-keszult-nutella-vegan-utvefuro-okoskolbasz-innovacios-expon-jartunk/