Müller Cecília: budapesti gócpont lett a Pesti úti idősotthon!

0

Eddig nem látott mértékben, egy nap alatt 210 fővel nőtt meg a koronavírussal fertőzöttek száma Magyarországon – erősítette meg az Operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

Péntekre újabb 11 ember vesztette életét, a halálos áldozatok száma ezzel már 77.

A korábbi kormányzati tájékoztatás szerint tudható, hogy a járvány újabb 11 áldozatából mindenki idős és krónikus beteg volt. A legfiatalabb közülük 58 éves volt, és többek között daganatos betegségekkel is küzdött, a további tíz áldozatból heten hetven év fölöttiek voltak.

Kiemelt gócpontot jelent a főváros Pesti úti idősek otthona. Orbán Viktor péntek reggel, a Kossuth Rádiónak interjú formátumban adott beszédében az ellenzék felelősségét emelte ki az itteni fertőzések kapcsán, mondván, ennek az intézménynek a működtetésére “sem képesek”, miközben a járvány idején is “az jár a fejükben, hogyan gyengíthetnék a kormányt, és kerülhetnének újra hatalomra.”

Az idősotthon nélkül is nőtt a fertőzöttek száma

„Ha az idősek otthonában megbetegedetteket levonjuk, akkor is emelkedő tendencia mutatható ki. Ezért is fontos, hogy továbbra sem lazítsunk a szabályokon, rendkívül fontos a korlátozások betartása”

– emlékeztetett az Orbán Viktor által pénteken elmondottakra a tisztifőorvos.

Müller Cecília a korábbi tájékoztatást megerősítette, amely szerint a Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt.

Itt a fertőzöttek száma várhatóan még magasabb is lesz, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

Emellett a Rózsa úti idősotthonban is hét fertőzöttet tartanak számon. Müller Cecília hangsúlyozta, hogy továbbra is az idősek és a krónikus betegek fokozottan veszélyeztetettek, de a terjedés lassítása érdekében mindenkinek fontos a korlátozások betartása, és a fertőtlenítés biztosítása.

via. koronavirus.gov.hu