MÜLLER CECÍLIA SZERINT MINDENKINEK NAPI 3 ALMÁT KELL ELFOGYASZTANIA, HOGY ERŐSÖDJÖN AZ IMMUNRENDSZERE!

A mai Müller Cecília az ugytudjuk.hu-tól származik.

Az LMP kiszámolta, hogy napi 3 alma egy négy fős család esetében havi 40 ezer forintos kiadást jelent.
Közleményt jutatott el az ugytudjuk.hu szerkesztőségéhez az LMP – Magyarország Zöld Pártja. Ezt most változtatás nélkül közöljük.

Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a járványhelyzet miatt mindenkinek napi három almát kell elfogyasztania, hogy erősítse az immunrendszerét. A gond az, hogy a gyümölcsárak az egekben vannak, egy év alatt 40 százalékkal emelkedtek. Napi 3 alma egy négy fős család esetében havi 40 ezer forintos kiadást jelent, ami a nagyon sok családnak megfizethetetlen.

Az LMP ezért állítja azt, hogy az alapvető élelmiszerek áfa tartalmát 27-ről 5 százalékra kell csökkenteni. Ha a kormány végre megfogadná a javaslatunkat, akkor az áfacsökkentés havi 9 ezer forintot hagyna egy átlagos négy fős családnál. És ez csak az almára vonatkozik, de ott van még a többi gyümölcs, a zöldségekről nem is beszélve.

Felszólítjuk a kormányt, hogy vegye komolyan a járványhelyzetet, és segítse a családokat az áfacsökkentéssel, hogy legyen módjuk megvédeni az egészségüket helyes táplálkozással.
Via:ugytudjuk.hu