Na fideszesek! Erre mit léptek? – Egy üzbég-kazah tóra költenek Orbánék, a Velencei tavat meg hagyják kiszáradni!

Az Aral-tó fontosabb a Fidesznek, mint a csaknem félig kiszáradt Velencei tó megmentése. Orbánék ugyanis 30 millió dollárt akarnak költeni az üzbég-kazah határon található tóra, miközben két hónapja azt mondták: a Velencei tó kiszáradásának megelőzésére nincs 40 milliárd forint.

Magyarország csatlakozik az Aral-tó megmentésére létrehozott alaphoz, ezt Szijjártó Péter jelentette be Tádzsikisztánban, 9. Vízügyi Világfórum közép-ázsiai regionális előkészítő rendezvényén. A magyar külügyminiszter közölte: az Exim Bank 30 millió dolláros hitelkeretet nyitott meg, hogy fedezze a magyar-tadzsik vállalatok vízügyi projektjének közös erőfeszítéseit. Mindez azért döbbenetes, mert bő két hónapja

A FIDESZ-KORMÁNY NEM SZAVAZTA MEG, HOGY MEGMENTSÉK A CSAKNEM FÉLIG KISZÁRADT VELENCEI TAVAT!

A Velencei-tó az elmúlt két évben vízmennyiségének 44 százalékát elveszítette, 2021 nyarán pedig kritikus állapotba került a tó délnyugati részén fekvő természetvédelmi terület. Az augusztusi kormányülés lesöpörte az asztalról a 40 milliárd forintba kerülő vízpótlásról szóló javaslatot. A hivatalos indoklás az volt, hogy

„A SZÜKSÉGES PÉNZESZKÖZ OLYAN NAGY MÉRTÉKŰ, HOGY AZ ORSZÁG JELENLEGI HELYZETÉBEN A KORMÁNY EZT NEM SZÁNDÉKOZIK BIZTOSÍTANI.”

Ehhez képest most a Fidesz-kormány 30 millió dollárral száll be az Üzbegisztán és Kazahsztán határvidékén fekvő Aral-tó megmentésébe, Szijjártó Péter pedig azzal dicsekszik, hogy Magyarország nagyon magas szintű technológiával és tapasztalattal rendelkezik Magyarország a vízgazdálkodás területén.

TALÁN HA A VELENCEI-TÓ TÁDZSIKISZTÁNBAN LENNE, SZÍVESEBBEN KÖLTENE RÁ A FIDESZ.

Vajon a fideszes szavazók mit szólnak ahhoz, hogy Orbánék a keleti országok vízügyi problémájára költik magyar adófizetők pénzét, miközben hazánk második legnagyobb tavára egy fillért sem adnak? Hol van itt a magyar érdekek képviselete? Érdekes lenne meghallgatni erről a jobboldali hívek véleményét.