Na már vártam mikor fut be a fő migránsriogató, Bakondi!

0

Erősödik a migrációs nyomás Magyarország déli határszakaszán. Idén január és november között több mint 11 400-an kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 5400-an – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Nemcsak a szerb, hanem a horvát, a román és az ukrán határszakaszon is tapasztalják az illegális aktivitás növekedését – közölte, hozzátéve, a balkáni útvonalon több mint 106 ezer regisztrált migráns tartózkodik, és az illegálisan érkezettek számát csak becsülni lehet.

Ez a tömeg megjelenik az Európai Unió határain, a „beözönlést” nem sikerült megállítani; az elmúlt öt évben folytatott, elhibázott uniós migrációs politikának több, súlyosan negatív hatása volt – fejtette ki a főtanácsadó.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nagy reményeket fűz a migrációs politika megváltozásához, amit az új Európai Bizottság elnöke jelzett.
Bakondi György úgy fogalmazott:

„ez a huszonnegyedik óra, hogy megállítsuk az öngyilkos politikát, a tömeges, illegális, jogellenes beáramlást, és szervezett keretek között tartsuk a határőrizetet – a nemzetállami döntési kompetenciát fenntartva.”

A hazai karácsonyi vásárok biztonságáról szólva, a főtanácsadó elmondta: a tavaly is bevált intézkedéseket teszik meg, TEK-es rendőri erőkkel és szükség esetén fizikai beton akadályokkal is védik a nagy látogatottságú helyszíneket.

Hozzátette azt is, hogy Magyarország könnyebb helyzetben van, mint Európa sok országa, mert itt nincsenek tömegesen illegális bevándorlók, illetve olyan csoportok, amelyek segítenének terrorcselekmények elkövetésében.