Na negint a Mészáros!

A V-Híd Kft. idén már szerzett tulajdonrészt az egyik közvetett üzleti partnerében. Ezúttal azonban egy teljes céget vásárolna, nemcsak egy bizonyos hányadát.

Komoly lehetőséget lát a vasútépítő piacon Mészáros Lőrinc, hiszen már nem ez az első alkalom idén, hogy a vasútépítés területén működő cégre vetett szemet az egyik érdekeltsége, a V-Híd Kft. közbeiktatásával.

Idén május végén elsőként számoltunk be arról, hogy a V-Híd Kft. 40 százalékos tulajdonrészt vásárolt a pátyi székhelyű, vasútépítéssel főtevékenységként foglalkozó Vágányprofil Kft.-ben, miközben már számos olyan cége van a felcsúti milliárdosnak, amely ugyanezen a területen tevékenykedik – írja az mfor.hu.

Most nagyon hasonló tranzakció fog lezajlani, ha a Gazdasági Versenyhivatal áldását adja az összefonódásra. A bejelentések között ugyanis feltűnt egy új dokumentum, amely szerint a V-Híd Vagyonkezelő Kft. 100 százalékos tulajdonrészt szerezne a dunavarsányi Kontúr Csoport Kft.-ben.

A Kontúr Csoport 2002-ben jött létre, fő tevékenysége pedig a V-Híd profiljába vág: mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás, de többek között, bontással, vasút építésével, híd, alagút építésével is foglalkozik. És több közös projektje lehetett a Mészáros-család cégeivel is.