Nagy bajban vagy Orbán! Mi szóltunk

0

Amennyiben igaz az – miért ne lenne igaz -, amit a finn kormányfő, Antti Rinne állít, úgy Orbán Viktor igen komoly gondba kerülhet. Hogy mégis miről van szó?
Lássuk:
Minden EU-tagállam késznek tűnik elfogadni azt, hogy az uniós forrásokat a demokratikus értékek tiszteletbentartásához kötik – közölte a finn miniszterelnök hazája közszolgálati csatornáján.

Rinne hétfőn érkezik Magyarországra, ahol vélhetően Orbán Viktor nem fogja túl nagy szeretettel fogadni őt. Azt ugyanis szinte mindenki tudja – még a Fidesz is – hogy az EU-s pénzek nélkül a NER bajba fog kerülni. Ha nem érkeznek milliárdok az Uniótól, amelyekből el lehet tartani a maffia tagjait, akkor bizony komoly viták alakulhatnak ki. Van persze, akik szinte ingyen is hazaárulóvá válnak, de a legtöbben megkérik az árát a dolognak. Egy bizonyos összeg alatt nem hajlandóak támogatni a maffiát tovább, ami gondba sodorhatja az egész rendszert. Hogy ezzel Orbán mennyire számolt, azt csak sejteni lehet, mindenesetre nekem az az érzésem, hogy még őt is meglepte az, hogy a soros elnök, Finnország komolyan is veszi amit megígért.

A cikk fojtatása a Kolozsvári Szalonnán folytatódik