Nagy Blanka ezt is megnyerte…

0

Az Origo ellen indított sajtópert a múlt héten nyerte meg Nagy Blanka, a kecskeméti kormányellenes beszédével ismertté vált diákaktivista. – írja a 168ora.hu.

A 18 éves diáklányt azzal próbálták lejáratni a kormánylapok, hogy azt állították:  a lány több tárgyból bukásra áll, illetve hogy iskolába is alig jár, továbbá, hogy hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket.

A perben bemutatták a kormányellenes kecskeméti beszédével elhíresült lány elektronikus bizonyítványait, ezekből tényszerűen kiderül, hogy semmiből nem állt, vagy áll bukásra. (Ennek ellenkezőjét, az állítás valóságalapját amúgy a sajtóhelyreigazítás sajátos szabályai miatt az alpereseknek, az Origónak kellett volna bizonyítania, nem Nagy Blankának védekezni a hazug állításokkal szemben).

Hétfőn a Lokál elleni eljárás következett, miután Nagy Blanka az a lejáratásba beszálló valamennyi média ellen eljárást kezdeményezett.

Akárcsak az Origo elleni perben, itt is úgy döntött a bíróság, hogy valótlan volt, amit róla híreszteltek, az erről szóló helyreigazítást le kell hoznia a bulvárlapnak. Az elsőfokú ítélet nem jogerős

– írja a hvg.hu.

A hazugságokat elsőként közlő Ripost elleni per még hátra van.

168ora.hu