Nagy változás lesz ismét a Facebookon

Óriási változás érkezik a Facebookra, ugyanis az influenszerek közkedvelt funkciója megszűnik október 1-jétől. A Meta azonban egy másik lehetőséget kínál, hogy betöltse az így keletkezett űrt.

2022. október 1-jétől nem lehet szervezni új vagy időzített élő vásárlásos eseményeket a Facebookon – jelentette be a Meta.

Hozzátették, hogy a Facebook Live funkciót a továbbiakban is használhatjuk események élő közvetítésére, de nem lesz lehetőség „termékbemutató lejátszási listák létrehozására vagy termékek megjelölésére” az élő Facebook-videókban.

Mivel a fogyasztók egyre inkább a rövid formátumú videók megtekintése felé tendálnak, a Meta rövid formátumú videós termékére – azaz a Facebookon és Instagramon megjelenő Reels-videókra – helyezzük a hangsúlyt

– olvasható a közleményben.

A kommünikében kiemelik, hogy abban az esetben, ha videón keresztül szeretnék elérni és aktivitásra ösztönözni embereket, érdemes a Reels-videókkal és Reels-hirdetésekkel kísérletezni a Facebookon és az Instagramon.

 

„Az Instagram Reels-videókban akár termékeket is megjelölhetsz, hogy a több fogyasztó fedezze fel a kínálatodat, és komolyabb fontolóra vegyék az árucikkeid megvásárlását”

 

– hangsúlyozzák a közleményben.

 

Abban az esetben pedig, ha olyan boltot üzemeltetünk, amelynél be van állítva a fizetési funkció, és szeretnénk élő vásárlásos eseményeket szervezni az Instagramon, beállíthatjuk az „Élő vásárlás” funkciót.

Előfordulhat az is, hogy meg szeretnénk őrizni egy korábbi videót, amit úgy tudunk megtenni, hogy az élő adásban közvetített videót letöltjük az oldal vagy a Creator Studio segítségével.