Nagy visszhangja van külföldön is a Fidesz-féle kórházi ágykiürítésnek

0

A magyar kormány utasította a kórházakat, hogy ágyaik 60 százalékát szabadítsák fel a koronavírusos betegek számára, és ezért a kórházaknak kórházi ápolásra szoruló krónikus betegeket kellett hazaküldeniük, akiknek családja nem tud mit kezdeni a helyzettel – írta számos más sajtóorgánummal egybehangzóan a bécsi Neue Kronen Zeitung.

Orbán Viktor elképzelése szerint, mintegy 36 ezer ággyal kell várni a koronavírusos betegeket.

Az utasítás kényszerítette a főorvosokat a betegek idő előtti hazaküldésére – írja a lap, rámutatva: a családok attól tartanak, hogy nem tudják biztosítani a megfelelő ápolást.

Idézett a cikk egy Indexen megjelent beszámolót, amely szerint a szerző édesapját lába amputálása után, még éppen csak gyógyulni kezdő, gennyes sebbel küldték haza, most a menye kötözi, és keresnek egy orvost, aki kivenné a varratokat.

A szakértők és az orvosok kétlik, hogy ennyi ágyra egyáltalán szükség lenne a közeljövőben a koronavírus-esetek számára.

Szerdáig a kimutatott fertőzöttek száma 1579, a halálos áldozatoké 134 volt.

A cikk végül Gyurcsány Ferencet idézte, aki azt mondta,

„Ez az elképzelhető legembertelenebb felelőtlenség, amit egy kormány ebben a helyzetben elkövethet.”

A kórházak kiürítéséről sok más sajtóorgánum is beszámolt, és mind idézte a szakértők és orvosok intézkedéssel kapcsolatos kételyeit.

Erősen bírálja a magyarországi kórházi ágykiürítéseket a New York Times is.

A cikk írója kitér az emberetelen bánásmódra is ami igencsak súlyos népellenes cselekedet.

Megdöbbentő és felháborító a magyar kormány intézkedése súlyos, magatehetetlen vagy éppen ápolásra szoruló emberekkel szemben.