Nagyértékű lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek a kulturális államtitkár ellen!

Fekete Péter kulturális államtitkár az elmúlt négy évben több száz kulturális eseményt, intézményt nyitott meg. Ezen alkalmak egy jelentős részén kulturális intézmények kiállítási tárgyainak bemutatásával szemléltette a magyar kulturális tradíciók szövetét, összhangját és egymásra épülését

– írják az elsőként a Magyar Nemzetben megjelent sajtóközleményükben a kulturális intézményvezetők. Hozzátették: azok, akik „ezt a szellemes, szimbolikus és formabontó szemléltető módszert – amelynek használata során a jogszabályok szerint járt el – újságírói és jogi eszközökkel támadják, csak azt árulják el, hogy ők nem vettek részt ezeken a rendezvényeken, de nem is próbálták megismerni a valós tényeket.”

A kulturális intézményvezetők közleménye arra utal, hogy Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke a Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára ellen. Szerinte ugyanis Fekete Péter tolvaj, akinek börtönben lenne a helye.

A meglehetősen durva vád minden bizonnyal egy félreértésen alapul. Az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár (EPGK) pénteki átadóján ugyanis az államtitkár azt mondta, rendszeresen leemel ezt-azt a közgyűjtemények polcairól, majd elő is húzott egy focilabdát, ami a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) katalogizált eleme.

A jobbikos Brenner Koloman ezt a gesztust másképp értelmezte, és folytatólagosan elkövetett lopás miatt feljelentené az államtitkárt. Szerinte ugyanis „mindent elárul az Orbán-rezsimről”, hogy „arcátlan módon még a közgyűjteményeinket is meglopják!”

 

Via. MTI