Nagyon érdekes bejelentést tett Szanyi Tibor

Szanyi Tibor szükségének érzi, hogy az ISZOMM elnöke, és országgyűlési képviselője után ő is felkérje az ellenzéki országgyűlési képviselőket Pál Éva köztársaságielnöki jelölésének támogatására – írja friss közleményében.

Jogászokon kívül műfordító és sportoló is lehetett magyar államfő, hát miért ne lehetne egy énekes? Pál Éva közismert közember, úgymond egy közülünk, s köztársasági elnökként a nemzet lelkiismereteként működne a jóllétben való egység érdekében – hangsúlyozta Szanyi Tibor.

Az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje szeretné, ha bizonyos egyéb állításairól is megismert DK-s Gréczy Zsolt minapi állítása, amelyben bizonyos ellenzéki erők részéről kizárta Pál Éva támogatását, csak újabb meggondolatlanságának minősülne.

A demokraták örök vágya, hogy a hatalom a népé legyen. Ennek szimbolikus kifejezése, ha a demokraták államfőjelöltje az elit helyett a dolgozó nép soraiból jön.

A Napnál világosabb, hogy a mai Magyar Országgyűlésben csak a kormánypártok támogatottja lehet köztársasági elnök. Az viszont ellenzéki felelősség, vajon állít-e szimbolikus alternatívát, vagy sem – szögezte le a párt alapítója.

Ez Pál Éva jelölésének mai üzenete. Magasba emelt orral való fanyalgás helyett a támogató magatartás inkább lenne kívánatos – emelte ki Szanyi.