Nagyon kevés a mai infláció mellett a béremelés, amit a kormány alamizsnának adna a választások miatt

Orbán Viktor szeme a választások közeledtével hirtelen felnyílt, és sorra veszi észre az elmúlt tíz éves kormányzás alatt semmibe vett szakmákat és embereket: ennek keretében ma húsz százalékos béremelést jelentett be a szociális dolgozók részére – mondta el az LMP parlamenti képviselője Honh Krisztina.

Ez egyrészt örömteli, a szociális dolgozók megérdemlik ezt a pénzt. Ugyanakkor ez a lépés így önmagában kevés és a levegőben lóg. Ha a Fidesz valóban jóvá akarja tenni a szociális szektorral szembeni bűneit, akkor a folyamat a következőképpen néz ki: először is elnézést kérnek és az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan megadják az egyszeri félmillió forintos bérkiegészítést a koronavírus járvány alatt végzett önfeláldozó munkájukért.

Azután bejelentik, hogy a cél az, hogy a szociális és az egészségügyi szektor bértáblája végzettség szerint egyenértékű legyen és kijelölnek egy időtávot, mely idő alatt ez teljesíthető.

Ezek hiányában félő, hogy a miniszterelnök valójában nem világosodott meg és ismerte fel a gondoskodási munka jelentőségét, csupán osztogatásba kezdett, és amint újra választást nyer, hirtelen megint megfeledkezik a szociális szektorról.

 

(Via. MTI)