Nagyon nem OCÓ, de kínai és halált okoz! Hol vannak a fürkészek és a gazda?

Emberölés miatt tett feljelentést Ferincz Jenő

Úgy gondolom, hogy valakinek jogi felelősséget kell vállalnia azért, ami az édesanyámmal és valószínűleg sok más, hozzá hasonló helyzetű idős emberrel történt. Sinopharmmal oltották be, amiről kiderült, hogy időseknél az esetek jelentős részében nem ad valós védelmet a Coviddal szemben. Bár Orbán Viktor nemrég azt mondta, hogy a kínai vakcináról folytatott vitát zárójelbe lehet tenni, mert az Egészségügyi Világszervezet jóváhagyta az alkalmazását, emberek halálát szerintem nem szabad zárójelbe tenni.

A WHO egyébként latin-amerikai vizsgálatokra alapozta az álláspontját, arra szerintük sem volt bizonyíték, hogy a kínai vakcina jó az időseknek.

“Szövetségünk kéri a miniszterelnök úr intézkedését, hogy a statisztikai mintavétel elve alapján önként jelentkező 60 év feletti nyugdíjasokon az állam költségén végezzék el azt a hatásvizsgálatot, olyan létszámban, amely meggyőzően bizonyítja vagy cáfolja a médiában és a közbeszédben tetten érhető véleményeket” – többek között ez áll abban a Népszava által megismert levélben, amelyet a Nyugdíjasok Szervezeteinek Somogy megyei Szövetsége (NYSZSMSZ) küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek. A megyei nyugdíjas-szervezet a kínai Sinopharm vakcina ügyében fordult a kormányfőhöz, mivel szerintük egyre zavarosabb a kép, hogy a 60 év felettiek körében mennyire hatásos az oltás.

“Mindig is oltáspártiak voltunk, s mivel az oltások kezdetén kínai vakcinából volt a legtöbb, a Sinopharm elfogadására biztattuk az időseket, mert hittünk a kormánynak” – mondta a Népszavának Stikel János, a NYSZSMSZ elnöke. A levél megszületését azzal indokolta, hogy teljesen ellentmondásos hírek jelennek meg a sajtóban a szakemberek és a politikusok részéről a Sinopharmmal kapcsolatban.

Különösen zavaró, hogy több hazai és nemzetközi szervezet kételyeket támaszt a vakcinával szemben, ami főleg a beoltottakban komoly bizonytalanságot, félelmet okoz

– fogalmazott Stikel, de azt hozzátette, hogy a Sinopharmmal kapcsolatban komolyabb mellékhatásról vagy szövődményről sincs tudomásunk. Az elnök szerint azért lenne fontos a nyugdíjasok számára a vakcina hatásosságának vizsgálata, mivel, ahogyan Gulyás Gergely egy június eleji kormányinfón ismertette, több, mint 850 ezren kaptak idehaza kínai oltást, akiknek bő 90 százaléka az idősebb korosztályból került ki.

A kínai vakcinával kapcsolatos vizsgálati eredmények alapján a hazai nyugdíjasok aggodalma nem alaptalan. Országos felmérés ugyan még nem készült a hatékonyságról, de a Portfolio birtokába kerül adatok szerint a Videoton a saját dolgozóinál tesztelte az oltások utáni ellenanyag-termelést. Kiderült, hogy míg a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Szputnyik V kortól függetlenül elindította az antitestek termelését, a Sinopharmnál a 60 felettiek harmadánál nem alakult ki antitestes védelem és T-sejtes immunitással sem rendelkeznek, vagyis védtelenek a vírussal szemben.

A Sinopharm oltása után a 60 évesek és a náluk idősebbek egyharmada esetében nem volt kimutatható ellenanyag szint

– hangsúlyozta Sinkó Ottó, a cég társ-vezérigazgatója. Sinkó a Portfolio-nak elmondta: ezek az emberek a két oltás felvétele ellenére a mérések szerint semmilyen védettséggel nem rendelkeznek a vírus ellen, ezért

AZONNAL HARMADIK DÓZIS BEADÁSÁRA LENNE SZÜKSÉG, AMI AZONBAN A SZABÁLYOK SZERINT TILOS.

Rusvai Miklós virológus professzor ennek kapcsán az RTL Klubnak elmondta: „nagyon erőteljesen közre játszhat egy negyedik járványhullámban, illetve abban, hogy milyen magasra csap ez a negyedik hullám”, hogy a Sinopharmmal oltottak egy része nem védett.

Hasonló megállapítások szerepelnek abban, a Telex birtokába jutott dokumentumban, amely az egyik fővárosi, antitestvizsgálatokat végző laboratórium összehasonlító statisztikai elemzését tartalmazza: míg a 60 év alattiaknál átlagosan 90 százalékot ért el az antitestek jelenléte a második Sinopharm-oltás után két-három héttel, addig 70 év felett ez már csak 60 százalék körüli volt.

A jelentés szerint a kínai vakcina esetében tízszer alacsonyabb az antitest-koncentráció, mint a Pfizer oltóanyagánál, ráadásul a kor előrehaladtával egyre rosszabb az arány, a 80 év felettieknek akár a felénél nem alakult ki védettség a koronavírussal szemben.