NATO: A háborúnak nem lesz vége az idén!

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár ma arra figyelmeztetett, hogy Ukrajnára és támogatóira kemény tél vár a következő hónapokban, hiszen – mint mondta – ezen a télen még biztosan nem adja fel Oroszország azon célját, hogy elfoglalja Ukrajnát.

Felhívta rá a figyelmet, hogy az ukrajnai háború sorsdöntő pontjához közeledik, hiszen az orosz offenzíva Donbasznál elakadt, a jelek szerint pedig Ukrajna képes lehet visszaszerezni területeinek egy részét – számolt be a Guardian.

Stoltenberg a magas energiaáraktól és az inflációtól szenvedő nyugati országokat is arra buzdította, hogy tartsák meg hitüket, hiszen a támogatás mostani megszüntetésének ára túl nagy áldozat lenne.

Megértem, hogy sokan frusztráltak, és valójában fájdalmat éreznek a NATO-országokban az egyre növekvő energiaárak és a megélhetési költségek miatt. Ugyanakkor emlékeznünk kell arra, hogy az általunk fizetett árat pénzben, amerikai dollárban, fontban vagy euróban mérik, míg az ukránok által fizetett árat a mindennap elvesztett életekben

– mondta a főtitkár.