Ne gondoljuk, hogy lehetetlen!

0

Az Interpol segítségét kéri Irán, hogy letartóztathassa Donald Trump amerikai elnököt.

Az Interpol segítségét kéri Irán, hogy letartóztathassa Donald Trump amerikai elnököt, amiért januárban likvidálta Kászim Szulejmánit, az iráni Forradalmi Gárda egyik fontos, ha nem a legfontosabb vezetőjét. Ali Alkaszimer teheráni ügyész szerint az elfogatóparancs Trump mellett további 35 személyre vonatkozik, akik részt vettek a Szulejmáni elleni támadásban, írja a Reuters a Farsz hírügynökségre hivatkozva.

Az Egyesült Államok január 3-án likvidálta Kászim Szulejmánit egy drónnal a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében. A tábornok meggyilkolásátIrán azzal torolta meg, hogy rakétatámadást intézett két iraki támaszpont ellen, ahol amerikai katonák is állomásoznak. A csapásban egyetlen amerikai katona sem halt meg, de többen traumás agysérülést szenvedtek.

Az iráni ügyész az amerikai elnök kivételével nem említette név szerint a többi vádlottat, de hangsúlyozta, hogy Irán nem hagy fel az eljárással Trump ellen azt követően sem, hogy lejár az elnök hivatali ideje, írja az MTI.

A Fehér Ház egyelőre nem reagált az iráni bejelentésre. A CNBC ugyanakkor hozzáteszi, hogy nagyon valószínűtlen, hogy az Interpol eleget tegyen az iráni kérésnek, mivel politikai jellegű ügyekbe nem avatkozhat bele az irányelvei alapján.