Négy év letöltendő börtönbüntetést kapott a volt titkosszolgálati főnök, Galambos Lajos

Négy év alatt másodszor is bűnösnek találták Galambos Lajos vezérőrnagyot: a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa négy év letöltendő börtönt szabott ki rá vesztegetés és államtitoksértés miatt.

 

További két vádlott-társát szintén bűnösöknek találták, rájuk is letöltendő vár – írja a Blikk a Magyar Nemzetre hivatkozva.

Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik fellebbeztek, az ügyészség három nap gondolkodási időt tartott fenn. Az ügy másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Mint ismert, a vesztegetési botrány még 2011-ben robbant ki; a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa végül 2017-ben hirdetett ítéletet, ekkor öt év börtönre ítélték a Gyurcsány-kormány egykori Nemzetbiztonsági Hivatalának volt főigazgatóját, az ügy másodrendű vádlottját, Galambos Lajost, akit folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette és államtitoksértés miatt marasztaltak el.

Ekkor Galambost a börtön mellett nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint 150 millió forint vagyonelkobzást is kiróttak rá.

 

 

Forrás: blikk.hu