Négy hír…Érdekes.

0
1. Az ijesztő, rémséges, baljós hírek mellett egy aprócska, kellemes báli hír hozott jókedvet, felüdülést, vidámságot mindennapjainkba: végre ismét áll a bál a Magyar Ökölvívó Szövetségnél.
2. A koronavírus miatt nem jön lengyel különvonat a március 15-i ünnepségre. A magyar kormány kárpótlásul felajánlotta a lengyeleknek, hogy meghívja őket augusztus 20-ára.
3. Erdogan beperelt egy ellenzéki képviselőt, amiért az bírálta őt a parlamentben. Állítólag Orbánnak úgy kellett visszatartania Kövért, hogy oda ne rohanjon Erdogan mellett harcba szállni.
4. Köves Slomó alapítványa feljelentést tett Toroczkainak a Horthy-demonstráción elhangzott antiszemita megnyilatkozása miatt. Más antiszemita megnyilvánulásról nincs tudomásuk.

A szerdán rögzített két új esettel hatra emelkedett a Romániában észlelt koronavírusos fertőzések száma.

A kórt legutóbb egy 16 éves temesvári fiúnál és egy 71 éves suceavai férfinél azonosították. A temesvári tinédzser minden bizonnyal a 47 éves nagybátyjától kapta el a fertőzést, akit kedden utaltak be a temesvári járványkórházba. A férfi együtt repült Olaszországból Temesvárra azzal a 38 éves temesvári nővel, akinél múlt pénteken észlelték a kórt. Mindhármukat a temesvári járványkórházban tartják megfigyelés alatt. A férfi és a fiú tünetmentes, a férfi szerdai leleteiben már nem is tudták kimutatni a Covid-19-es kórokozót.

Az idős suceavai férfi autóbusszal tért vissza Magyarországon keresztül Romániába pénteken az olaszországi Lombardia egy olyan településéről, ahol korábban nem regisztráltak koronavírusos megbetegedéseket. Az autóbusz Nagylaknál lépett be Romániába – közölte Nelu Tataru egészségügyi államtitkár. Az idős férfi kedden észlelte a betegség tüneteit, ezért beutalták a suceavai megyei kórházba. A koronavírus-teszt pozitív eredménye után a jászvásári járványkórházba szállították.

A hatóságok valamennyi esetben próbálják felmérni, hogy a fertőzött személyek kivel kerültek kapcsolatba az elmúlt napokban, és újabb vizsgálatokat rendelnek el.
Az orvosok már három nappal ezelőtt gyógyultnak nyilvánították azt az Gorj megyei fiatalembert, akinél a múlt héten először észlelték Romániában a koronavírusos fertőzést. (MTI)