NEGYEDMILLIÁRDOS ÁLLAMI BEVÉTEL ÉS A FIDESZES HAVERSÁG

0

Miközben a teljes parlamenti és helyi ellenzék felsorakozott egy polgármesterjelölt mellett, van olyan, magát függetlennek hirdető jelölt, kinek indulása (lévén semmi reális esélye nincs a szék elnyerésére), csak és kizárólag Fördős Attila és a Fidesz malmára hajtja a vizet. Bár papíron független, mégis több szálon kötődik a Fidesz uralomhoz Vásárhelyi Tamás.

A HELYI FIDESZ ELNÖK ÉS A KÖZÖS HAVER

Az „Egyszerűen senkik vagytok” videóból elhíresült, váci Fidesz-elnök jóbarát, Bodonyi Béla (bizonyára) egész véletlenül nagyon jóban van Vásárhelyi Tamással. Ezt a kapcsolatukat a kampány alatt nem hangsúlyozták, azonban az internet nem felejt: több olyan kép is látható róluk, amelyekről lerí, kedvelik egymás társaságát – ölelkezve mutatkoznak a kamera előtt. Vásárhelyi Tamás polgármesterjelölt ölelkező haverja, Bodonyi Béla a Fidesz embere, a párt jóvoltából lehetett Fördős Attila javaslatára önkormányzati bizottsági tag, és a Fidesz-KDNP színeiben indult Fördős csapatában az önkormányzati választáson.

KÖZBESZERZÉS NÉLKÜLI TÍZMILLIÓK – A FIDESZ MINISZTÉRIUMA HAGYJA

Vásárhelyi Tamás kft-je jelenleg is a váci kórház szerződött cége, szerződése már a Fidesz uralomban köttetett, 2013-ban. – erről a lokálpatrióták honlapja számolt be. A hivatalos adatok szerint közel negyedmilliárd forintot fizetett ki felé az egészségügyi intézmény 2013-tól. Tették mindezt úgy, hogy már évekkel ezelőtt közbeszerzést kellett volna kiírni a Vásárhelyiék által ellátott tevékenységre, de hiába a törvényi kötelezettség, nem írtak ki pályázatot, így továbbra is dőlhetnek az évi több tízmilliók a polgármesterjelölt cégéhez. Nem árt emlékeztetni arra, hogy a váci kórház felett az irányítói és felügyeleti jogkört az a minisztérium gyakorolja, melynek államtitkára a Fidesz országgyűlési képviselője, Rétvári Bence. Vajon miért hagyja a minisztérium, hogy Vásárhelyi Tamás polgármesterjelölt cége a kötelező közbeszerzés nélkül szerződhessen tízmilliókra??? Vajon miért nem írták ki a kötelező közbeszerzést már több mint 5 éve???

AZ ADATOK MAKACS DOLGOK

A polgármesterjelölt büszkén hirdeti szórólapjain, hogy két cégében összesen 140 „család számára tudom biztosítani a megélhetést.” A hivatalos adatok szerint Vásárhelyi Tamás egyik hivatkozott cégében 9, míg a másikban 8 fő volt az átlagos létszám az idén májusi bevallása szerint. Vagyis ezen adatok szerint átlag 17 fő volt foglalkoztatva cégeinél.

Bizonyára ezt is meg tudja magyarázni, és minden bizonnyal lesz olyan választó Vácon, aki Vásárhelyi Tamásnak elhiszi, hogy ő független, és nem a Fidesz, valamint Fördős Attila sikerét segíti az indulása. Bizonyára véletlen csak, hogy olyan „független” polgármesterjelölt indul a váci választáson, akinek cége jelentős bevételt kap a kormány működtette intézménytől, és akinek jó haverja a helyi Fidesz elnök „hej-hej táncospárja”.

Forrás: Váci szív/facebook