„Nekem mindegy, hogy Gyárfás megdöglik vagy kivirágzik” – mondta az állítólagos zsaroló

0

Kizárólag a Borsnak nyilatkozott az a szlovák vállalkozó, akit a sajtóban Gyárfás Tamás zsarolójaként említenek. Imrich K.-t a Nemzeti Nyomozó Iroda idén márciusban elfogta, de most szabadlábon védekezhet. A Magyar Idők cikke szerint Gyárfás Tamást még tavaly zsarolták meg egy Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos hangfelvétellel. A sportvezető feljelentést tett, később a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak azt is elmondta, hogy két hónappal korábban jelentkezett nála valaki, aki egy fenyegető levelet adott neki át. A férfi nem nevezte meg a megbízóját, de közölte, hogy később még jelentkezni fog a követelésekkel, és ha Gyárfás elutasítja, akkor „tragédia történik”. Gyárfás feljelentést tett, a rendőrség pedig el is fogta az állítólagos zsarolót, Imrich K.-t. A Bors most utolérte a szlovák vállalkozót.

Így érkezett Gyárfás Tamás múlt pénteken a lakhelyelhagyási tilalmat elrendelő bíróságra © Bánkúti Sándor

 

– Igen, igaz, hogy március 13-án a Nyugati pályaudvarnál feltartóztattak a rendőrök. Onnan elvittek és meggyanúsítottak Gyárfás zsarolásával – közölte Imrich K. a lapunknak küldött válaszlevelében. – Ez a legnagyobb hülyeség, amit a rendőrség valaha is produkált! Ez egy sci-fi! Soha, senkit nem zsaroltam. Nem szeretném, ha ehhez bármi közöm is lenne. Nekem mindegy, hogy Gyárfás megdöglik vagy kivirágzik – tette hozzá a férfi.

Portik is felbujtó lehet? © Fejér Bálint

 

Gyárfás Tamást azzal gyanúsítják, hogy több mint húsz évvel ezelőtt megbízást adott Portik Tamásnak, hogy tegye el láb alól legnagyobb üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost. Az egykori úszóelnököt pénteken lakóhelyelhagyási tilalommal sújtották, a következő harminc napban nem hagyhatja el Budapest területét, nyomkövetőt kell viselnie.

 

olkt.hu/borsonline.hu