NEKÜNK A ZSEBÜNK AZ ELSŐ

0

Örömhírként közli a fideszes média Nógrád megyében, hogy a szezon végén elkezdődik a pásztói strand bővítése.
200 millió forintból termálvizes gyógyfürdő épül és további fejlesztés is remélhető.

Becsó Zsolt és Becsó Károly fideszes országgyűlési képviselők saját eredményüknek könyvelik el, hogy ilyen lehetőséghez jutott a nógrádi kisváros.

Viszont azzal már nem dicsekednek, hogy a több százmilliós fejlesztés bejelentése előtt aprópénzért vásárolták fel saját maguknak az akkor még mindenki másnak értéktelennek tűnő földterületeket a környékén.

Ugyanaz a módszer, mint Hollókőn, ahol Becsóék potom pénzért vettek egy ingatlant a semmi közepén, ahol a szomszédjukban véletlenül kinőtt a földből egy négycsillagos luxushotel – uniós támogatásból.

Röviden összefoglalva a pásztói ügyet: a város kényszerhelyzetét kihasználva Becsó Károly 2016-ban vételi lehetőséget szerzett a strand melletti földterületre, az értékbecslés szerinti árból 20%-os kedvezménnyel.
Azóta országgyűlési képviselő lett a Fidesz színeiben.
Testvérével, Becsó Zsolttal közös vállalkozása egymás után nyeri a több tízmilliós uniós és kormányzati támogatásokat, miközben az üzleti ügyeiken kívül gyakorlatilag semmivel sem foglalkoznak, az általuk képviselt megye rohamosan hanyatlik.
Pásztón tavaly minden módszert és trükköt bevetve időközi választást kényszerítettek ki, és az új, immár fideszes polgármester közreműködésével az eredeti alkuban szereplőnél nagyobb területet vásároltak meg aprópénzért.
Végül megérkezett a több százmilliós támogatás, amivel a Becsóék telkeinek ölelésében lévő strandot fogják fejleszteni.

Dömsödi Gábor korábbi pásztói polgármester számításai szerint az eredeti értékén felül kb. 4200 Ft-tal lett értékesebb a strand négyzetméterenként,
így a Becsóéknak biztosított kb. 500 Ft / négyzetméter vételár sem reális többé a szomszédos földterületekre.
A település lényegesen magasabb áron is értékesíthette volna ezeket a telkeket. Becsóék jól jártak, Pásztó város kárára.

Két minden hájjal megkent vállalkozónak még elnézhető lenne ez a harácsolás, de országgyűlési képviselőktől teljesen elfogadhatatlan.

Tarjáni Fészek