Nekünk Bozsik Cucu minden pénzt megér.

Váratlanul még egymilliárd forinttal drágult a Bozsik Stadion. Ötmilliárdról indult, most 12,75 milliárdnál tart a kivitelezés. Igaz: nekünk Bozsik Cucu minden pénzt megér.

Összesen 191,2 milliárd forintot csoportosított át a kormány a kedd esti Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a Gazdaságvédelmi Alapból, amelyet eredetileg a koronavírus-járvány hatásainak mérséklésére és a gazdaság talpra állítására hozott létre – vette észre az Mfor.

Kiemelt közúti projektekre megy el a legtöbb pénz: erre a célra 85 milliárdot szán a kormányzat. Azokra a versenyképesség-növelő támogatásokra, amelyek a koronavírus-járvány miatt váltak szükségessé 69,3 milliárd csoportosítottak át. 10 milliárdból a turizmust, 8,1 milliárdból pedig a vasúti hálózatot fejlesztik majd.

Újabb sporttámogatásokra is futja az összegből.

  • 6,6 milliárdot kap a Budapesti Bozsik Stadion projektje,
  • 2,6 milliárdot a nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelési centrum beruházása és
  • közel 1 milliárdot a Nemzeti Sportközpontok.

A Budapest Honvéd stadionjára ebben az évben már másodjára ad pénzt a kormány. Április közepén egymilliárd forintos többelttámogatáshoz jutott a beruházás, akkoriban az Átlátszó arról írt, hogy az induló 5 milliárdos árról a végére akár 17 milliárdosra is drágulhat.