Nem arra születtél, hogy fizesd a számlákat, majd meghalj

0

Pedig sokan így élnek. Lehet, te is magadra ismersz. Lehet, te is csalódottságot, szomorúságot érzel, ha eléd tolom most ezt a tükröt.
Mert nagyon sokan érintettek ebben. Akiknek így néz ki a hónapjuk.

A hónap 1-5. napján már várod a fizetésed. Elsején reménykedsz, volt már rá példa, hogy megjött. Másodikán emlegeted az utóbbi márciust, amikor ilyenkor már megvolt. Harmadikán már nagyon kész vagy és óránként nézel rá a netbankodra. Negyedikén az összes főnököd összes felmenője csuklik, pedig tudod, zömmel negyedikén érkezik a fizetés. Ötödikén konstatálod, hogy a munkád megérdemelt “jutalma” már a számlán van és néhány inkasszó le is emelte egy részét.

Ötödikén tömegközlekedéshez bérletet kell venned, mert lejár.
A hónap 6-15 napján kifizetsz minden csekket rangsorolva. Vannak a lejártak, a nagyon sürgősek és a ráér-még-egy-két-napot típusúak. Bevásárolsz és lyukakat tömködsz. A gyereknek új iskolatáska kell, neked a nagy kiszerelésű mosópor is drága, kutatod az akciókat.

A hónap 22. napján kézhez kapod a nyolcadikán kiállított és 12-én postára adott telefonszámla-csekkedet, amelyen a határidő 25-e. Ez a “fizetési határidő” nevű elnevezés a magyar nyelvben valami állati sajátságos értelmű dolog. Nem azt jelenti ugyanis, ami a neve. Nem a fizetési határidő számít ugyanis, hanem az, hogy a pénzed azon a napon már ténylegesen és lekönyvelve legyen a szolgáltatónál. A 22-én kézhez vett, 25-i fizetési határidejű csekket ha aznap befizeted, amikor a levél megjött, már akkor is késel. A szolgáltató nem packázik veled, minden hónapban rád terheli a 900 forintos késedelmi kamatot.
Inkasszóra nem akarod állítani, mert bár olcsóbb lenne, de kinek van 25-én már pénz a számláján?

Hó végén már nem vásárolsz. A napi menü az úgynevezett KMT = Ki Mit Talál.
26-án átdúrod a lakást, találsz-e még pár százast valahol, hátha kipotyogott.
A hónap hátralevő napjaiban begubózol, rossz a kedved, ki van borulva és gyakrabban tárod szét a karjaid, mint ahogyan a szűz leányok mondanak nemet az első éjszakán.

Nem arra születtél, hogy fizesd a számlákat, majd meghalj
Pedig sokan így élnek. Lehet, te is magadra ismersz. Lehet, te is csalódottságot, szomorúságot érzel, ha eléd tolom most ezt a tükröt.

Megoldás? Ne tőlem várd….nem tudok mit mondani, csak hogy fogjuk meg egymást kezét most egy pillanatra.

szerző: Bouvet

Forrás:https://hirzona24.com/nem-arra-szulettel-hogy-fizesd-a-szamlakat-majd-meghalj/?fbclid=IwAR1tn66x7_uWlTan6ajpdaDQZhbyzqlDo4i493qNcY0kDajJRTdDdAQTJNU