Nem csak oltanak. Listáznak is

A kormány propaganda leveleket küld az oltási regisztrációkor megadott e-mail címekre

A Telex írta meg, hogy azokra az e-mail címekre, amiknek tulajdonosai kérték a Vakcinainfó oldalán oltási regisztrációjukkor, hogy e-mailben tájékoztassák őket a járvánnyal kapcsolatos hírekről, újonnan kormánypropaganda leveleket kapnak – bár az oldal korábban leszögezte, ilyet nem fog tenni.

A Telex újságírója maga is kapott a Kormányzati Tájékoztatási Központtól olyan levelet privát e-mail címére, aminek tárgya nem a koronavírus-járvány aktuális híreivel foglalkozik, hanem a Fidesz-kormány sikerpropagandáját közvetíti a hírlevélre feliratkozottaknak.

A Telex nagyjából egy éve már rákérdezett a Miniszterelnöki Kabinetirodánál, milyen célra tervezi használni a kormány az oldalon begyűjtött adatokat. Akkor ez volt a válasz:

„Az oltásról szóló értesítésig hátralévő időben szeretnénk biztosítani annak lehetőségét, hogy a regisztrálók időközben is értesüljenek a vakcináról szóló hírekről. A második hozzájárulás ennek teremti meg a lehetőségét a szigorú adatvédelmi szabályok betartásával.”

Ezzel az ígérettel szemben a „Tudja, melyek a legfontosabb változások 2022-ben?” tárgyú e-mailben mindössze két mondat utal az oltásokra, illetve a járványra, a levél többi része a Fidesz propagandáját közvetíti.

https://erosito.hu/content/2022/01/12/a-kormany-propaganda-leveleket-kuld-az-oltasi-regisztraciokor-megadott-emailcimekre?utm_source=facebook.com&utm_medium=cpm&utm_campaign=l_propaganda_ck&campaign=CK&fbclid=IwAR3T366rSpDjDDar0FI21tcTbMa9RYo7SH_jnVc0f35rQbRhbVdL1ti3Na8