Nem egyszerű politikus szomszédjának lenni

Pszt! Csak halkan politizáljon és kulturáltan és ne is fenyegetőzzön ha polgármester, vagy netalántán országgyűlési képviselő, vagy államtitkár a szomszédja, vagy úgy jár, mint a keszthelyi telekszomszéd, aki ellen az ügyészség zaklatás miatt emelt vádat. A vádlott szomszéd több alkalommal is politikai ellenérzését fejezte ki a II. számú tanú sértett irányába, ami csak tovább romlott az országgyűlési képviselői, majd államtitkári kinevezését követően.

Egy 1953.-ban született keszthelyi férfi és a Keszthelyen lakó I.számú tanú és II.számú tanú sértettek telekszomszédai egymásnak, viszonyuk az utóbbi években nem mondható békésnek, különösen az utóbbi 2018. évi történt polgármesterré választása óta. A vádlott több alkalommal is politikai ellenérzését fejezte ki a II. számú tanú sértett irányába, és a viszonyuk országgyűlési képviselői, majd államtitkári kinevezését követően, 2022. májusától tovább romlott. A vádlott olyan kifejezéseket használt a II.számú tanú sértett irányába, hogy „az ország szégyene, ez az államtitkár dögölne meg, remélem megdöglik…”

2022. augusztus 4. napján a vádlott haragos lett a szomszádaira amiatt, hogy az I.számú és a II.számú tanúk területe felől a vádlott területére áthajló ágakat már sokadik alkalommal ő nyírta le, mivel véleménye szerint a szomszédok nem hajlandóak a sövényüket rendezni. A vádlott mérgében át is dobálta a levágott gallyakat a I. számú  és a II. számú tanúk területére. 13 óra körüli időben vádlott az udvarán tartózkodva hangosan szidalmazni kezdte szomszédait, ismeretlen személlyel folytatott telefonbeszélgetés közben olyan kijelentéseket tett, hogy hát ilyen szomszédom van, rágyújtom b…d meg holnap reggel rágyújtom a házat az egész családjával rokonjával”.

Mindezt hallotta a szomszédos telken tartózkodó I. számú tanú sértett (II.számú tanú házastársa), akit észlelt a vádlott, és azzal fenyegette meg, hogy „k…a anyádat, te is itt játszod az eszedet, de nem sokáig, mert megöllek benneteket”, és bízva abban, hogy II. számú tanú is hallja a szidalmait, azt üzente II. számú tanú sértettnek, hogy „remélem hallod B….ka, k…a anyádat, ha feljelentesz egy napod van, rátok gyújtom a házat”.

Az I. számú tanú sértettben a vádlott ezen kijelentései komoly félelmet keltettek, ezért tudva azt, hogy a II. számú tanú abban a pillanatban nem tud a segítségére sietni, felhívt a III. számú tanút (II. számú tanú testvérét), hogy tőle segítséget kérjen. A III. számú tanú sértett ekkor a helyszínre ment és megpróbált a vádlottal békítőleg beszélni.

A vádlott azonban a III. számú tanút is megfenyegette azzal, hogy „nyugodtan gyere, de akkor megdöglesz te is”, és további fenyegető kijelentést tett irányába, mely szerint meg fogja ölni őt is. A III. számú tanú kérdőre vonta a vádlottat, hogy miért fenyegetőzik, a vádlott pedig magatartásának magyarázatául azt nyilatkozta számára, hogy 16-szor szólt már a II. számú tanúnak, hogy ami a kerítésen átlóg növény, azt vágja le, de ő ennek nem tett eleget. A vádlott eközben változó hangnemben az udvarába invitálta a III.számú tanú sértettet, akiben a vádlott kijelentései komoly félelmet keltettek, ezért az esetleges atrocitástól tartva visszautasította a vádlott kérését.

A 2022. augusztus 4. napján történtekről a II.számú tanú sértett hazaérve utólagosan, az I.számú tanútól értesült, a vádlott magatartása és kijelentései azonban benne is komoly félelmet keltettek, ezért büntetőeljárást indítottak a vádlott ellen.

A Keszthelyi Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat – tájékoztatta lapunkat Dr. Pirger Csaba főügyészségi ügyész.

https://zala.frisshirek.hu/cikk/20221004_politikus-a-szomszedjaba-kotott-bele-keszhelyi-ferfi-zaklatassal-vadoljak?fbclid=IwAR0Ja0M1Nh9dskBrKNjh9hTr2g-NGW0yW6ehbeH2YQHXdx2O5k5ebelWPSo