Nem fogadnak beutalóval érkező betegeket Mészáros Lőrinc gyógyfürdőjében

0

Nem hajlandó beutalóval, társadalombiztosítási támogatással érkező betegeket fogadni az egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel gyógyfürdő, amelyet a Mészáros Lőrinc vehetett meg nyomott áron egy kudarccal végződött 11 milliárdos állami befektetés nyomán – írja a 24.hu.

Az épületkomplexumot – derül ki a cikkből – az állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Bank 11 milliárdot fordított, csakhogy a befektetés soha nem térült meg, 2013 tavaszán elkezdődött különleges eljárás keretében elkezdődött a felszámolás. Ekkor lépett színre Mészáros Lőrinc, aki nem hivatalos információk szerint 2,3 milliárd forintért vehette meg gyógyfürdőt a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től, hogy aztán 2018 áprilisában a tőzsdei cégébe, a Konzum Nyrt.-be apportálják. Bár a 2,3 milliárd nyomott árat jelent – és azt, hogy az állam 8,7 milliárd forintot bukott az üzleten –, a gyógyfürdő vezetése nem akar szerződést kötni a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel (NEAK), hogy beutalóval, társadalombiztosítási támogatással érkező betegeket is elláthasson. Csak olyan vendégeket fogadnak, akik mindent saját zsebből fizetnek. Ezzel az idősebb, kevésbé gazdag vendégeket fosztják meg a gyógyulás lehetőségétől.

A 24.hu egy forrása szerint Magyarországon egyébként „szokásjog” hogy a hasonló gyógyfürdők szerződnek a NEAK-kal a beutalóval, társadalombiztosítási támogatással érkező betegek érdekében.

– Az állam nem fizet sokat, de aki kártyával jön, az a saját zsebéből is költ, sokan plusz szolgáltatásokat vásárolnak

– hangzott erre az egyértelmű magyarázat, amihez képest a gyógyfürdő vezetése a 24.hu-nak annyit árult el,

„üzletpolitikai okokból” nem kötöttek szerződést az egészségbiztosítóval, és a jövőben sem tervezik ezt.
Forrás: facebook/168 óra/ https://168ora.hu/itthon/nem-fogadnak-beutaloval-erkezo-betegeket-meszaros-lorinc-gyogyfurdojeben-157588?fbclid=IwAR0oDgpQawZbl7Iz2q5BXamXaECqJ_GdoZsAkVLlKMIG-f7SZVugGLAHL7A
script type=”text/javascript” async=”true” data-ad-type=”iframe v2.0″ charset=”utf-8″ src=”//hu.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:66083,area:300×250″>