NEM LEHETÜNK NÁCI ORSZÁG!

Az 1Magyarország Kezdeményezés elemi felháborodásának és tiltakozásának ad hangot a Mihazánk Mozgalom VIII. kerületi irodájára kiragasztott plakátja miatt!
E förtelmes plakát, s annak üzenete nem pusztán hazánk polgárainak, legnagyobb lélekszámú kisebbségének emberi jogait, méltóságát tiporja sárba, hanem egyértelmű és nyílt gyűlöletbeszéd, színtiszta, náci, fasiszta alapvetésű retorika, amely ebben a formájában egyértelműen uszításnak minősül.
A Mihazánk Mozgalom plakátjának üzenete nem csak a zsidó-keresztény normák, értékek szellemével, hanem az Alaptörvényünk betűjével is ellentétes.
Követlejük a plakát azonnali eltávolítását, az iroda tulajdonosának azonnali, halasztást nem tűrő közbenjárását, intézkedését!
Ezzel párhuzamosan az 1Magyarország jogi lépéseket tesz, s feljelenti az Mihazánk Mozgalmat.
Úgy tűnik, a Mihazánk Mozgalom szintet lépett, s a szólás szabadsággal visszaélve, azt durván megsértve közvetett módon szólít fel gyűlöletbűncselekmények elkövetésére.
Közelmúltunk egyik legfájdalmasabb eseménye volt a magyarországi romák ellen elkövetett sorozatgyilkosság. Nem engedhetjük, hogy ilyen esemény megtörténjen, hogy egyesek gyűlölettel, félelemkeltéssel, gyilkossággal szerezzenek maguknak politikai hasznot, forgassák fel a társadalmi rendet, okozzanak zűrzavart, káoszt!
Felkérjük a Kormányt, s az ellenzék pártjait, hogy nyilatkozatban ítéljék el a Mihazánk Mozgalom szégyenteljes, a történelem szemétdombjára való akcióját!
Fotó: Sátly Balázs