Nem lesz pedagógus béremelés.

Leszavazta a Fidesz a pedagógus béremelést

A fideszes többség leszavazta a pedagógusok évi kétszeri inflációkövető béremelésére vonatkozó LMP-s javaslatát országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén. Sokadjára derült ki, hogy a kormány egyáltalán nem becsüli meg a tanárokat, miközben a közoktatás az összeomlás szélére került – közölte Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán.

Így is rengeteg szakember hiányzik az ágazatból, és most már ott tartunk, hogy a tanárok nem csak külföldre menekülnek a túlélésért, hanem inkább elmennek takarítónak, mert ott is jobban lehet keresni, mint pedagógusként. Szégyen és gyalázat, ahogy a Fidesz semmibe veszi a tanárokat! A Fidesz vasárnap Újpesten bukott meg az időközi önkormányzati választáson, hétfőn pedig az országgyűlésben emberileg és morálisan is leszerepeltek.

Jöhet a sztrájk

Mint ismert: országos, egységes sztrájkot hirdet az oktatás világnapjára, október 5-re a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Közleményükben azt írták: pénteki ülésükön döntöttek a közeljövő akcióiról. A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen fognak napokat megnevezni, amikor munkabeszüntetésre hívják a pedagógusokat – jelezték.

Az oktatás világnapján a munka szüneteltetésére szólítja fel a pedagógusokat a PDSZ

Október 5-re azt kérik: az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozók ezen a napon ne vegyék fel a munkát. A PDSZ a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit arra kéri, hogy szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatás nemzeti ügy.

https://168.hu/itthon/leszavazta-a-fidesz-a-pedagogus-beremelest-245002?fbclid=IwAR2tYLpXYDDc7jEvfriNcfuDLkXu9KtsnjTI1HEpFRQ7MAlyGuP0G51P2Ao