Nem oszt, nem szoroz.

Én továbbra is rettenetesen sajnálom, hogy egy zsák krumpli vagy egy ingyen laptop 4 évente többet ér a lakosság zömének, mint a négy évről négy évre szálló, állandó jólét, bőség, de minimum alap, emberhez méltó létbiztonság. Rettentően sajnálom, hogy még egy ennyire durva és direkt “ku…anyázás” se téríti el a híveket, pardon hívőket. Úgy tűnik, ha orbán egyenesen a szájukba sz..na, akkor is őt választanák meg, mert az övé valahogy finomabb, élvezhetőbb. Eszükbe se jut, hogy ürülék helyett van ehető, éltető, emberi táplálék is. Pedig ez történik tíz éve, sőt igazából harminc. Nagyon sajnálom, hogy a borsodi, szabolcsi kis falvakban, sőt ez egész ország elmaradott térségeiben egyszerűen lepattannak a józan észérvek, a konkrét számok, a valóság, nincs információ, feudális viszonyok közt él az ország fele, minden tizedik (!!!) magyar funkcionális analfabéta. Ez a kőkemény szitu. Roppant sajnálom, hogy a hazugság, a gyűlölség, a félelem és rettegés így országosan tarolhat a valós tények, releváns információk helyett. Leginkább azt sajnálom, hogy létezhet ember a XXI. századi Európa közepén ilyen élettel, ilyen igényekkel, jobban mondva ekkora igénytelenséggel. Sőt, hogy ennek még örülnek is, tapsolnak hozzá, éljenzik, legyen az szegény cigány, gazdag zsidó vagy csak magyar, egyre megy! Hurrá!!

Amíg ez a pálya így és ennyire lejt, ebből a büdös szarból nincs kiút! Ha a pálya végre arányos és mindenki számára esélyes lesz, ha maga a rendszer változik meg, ahol az aránytalan választási logika, a kegyetlen matematika, a dezinformációk arzenálja, a hazugságok kavalkádja, a krumpliosztogatás, a félelemkeltés, a megalázás, kisemmizés helyett végre egyenlő esélyek, arányos választási törvény, modern és igazságos alkotmány, közvetlenül válaszható köztársasági elnök, kétkamarás parlament, bármikor VISSZAHÍVHATÓ ÉS ELSZÁMOLTATHATÓ KÉPVISELŐK és teljes KLIENTÚRA, korlátozott időre választható (max. 2 v 3 ciklus) funkcionáriusok, modern, korszerű, szakszerű oktatás-nevelés, igazi, XXI. századi keretek és feltételek uralkodnak, na majd akkor lesz valós esély a felzárkózásra Európához, akkor lesz igazi választás.

Mi a RENDSZERVÁLTOZTATÓK (Változtassunk Végre Valamin) ezen dolgozunk gőzerővel. Várunk minden építő munkást, hazafit, erős citizent vagy tanulni, fejlődni, változ(tat)ni akarót! Te is tehetsz a Hazádért, sőt, mint látható, csak Te tehetsz a Hazádért!

Nincs többé jobb és bal, csak ELŐRE van és FELFELÉ!

Herczeg Zoltán