Nem szegény a képviselő, aki majdnem az összes nagy fideszes korrupciós botrányban érintett

Horváth István Tolna megye 1. számú választókerületének, azaz Szekszárd és környékének országgyűlési képviselője. A képviselő erős kifejezés, mert parlamenti felszólalásaiban nem igazán foglalkozik a választókerülettel, foglalja össze a Nerpédia.

Horváth István az Orbán-rendszer szinte összes nagyobb korrupciós botrányában érintett. Egy 2013-as kiszivárgott hangfelvételen még Szekszárd polgármestereként arról dicsekedett, hogyan döntötte el a Fidesz, hogy kinek érdemes pályáznia a trafikokra és kinek nem. Mily meglepő, hogy Horváth húgának érdemes volt.

Az a lényeg, hogy elkötelezett jobboldalinak kell lenni

– hallatszik a felvételen.

Később ismét egy hangfelvételből derült ki, hogy az Elios-ügyben is érintett: Orbán Viktor veje, Tiborcz István akkori cége, az Elios több település közvilágításának kezelését vette át, LED-lámpáik azonban nem sokat segítettek az esti utcák fényén. Míg a városok sötétségbe borultak, Tiborczék élvezték az uniós finanszírozású projektből származó bevételeket. Horváth István is az Eliosra bízta Szekszárd közvilágítását.

Horváth nyolc éves országgyűlési pályafutása során eddig egyszer sem állt ki felszólalásaiban az általa képviselt választókerületért. Nem ütötte meg az ingerküszöbét, amikor a kormány 2021-ben eltérítette a jövőben épülő M9-es autópályát úgy, hogy az nem érinti Tolna megyét. Amikor saját érdekeit kell képviselni, akkor jobban megered a nyelve: amikor sertéstenyésztéssel foglalkozó cégeket birtokolt, felszólalt a sertéshús ÁFÁ-jának csökkentése mellett. Persze a “Brüsszel fenyegeti hazánkat” szófordulat sem hiányzik a szótárából.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ >>>