Nem szoktam politizálni az idővonalamon, de ez annyira ott van 😃

“azért ez egy nagyon furcsa ország. száz év távlatából kiderül, hogy a vesztes háborúit is megnyerte. vezére nemzeti egységre hivatkozik akkor, amikor a nemzet még soha nem volt ennyire megosztott. ebben az országban semminek nincs gazdája. a külügyminiszter vásárolja a lélegeztetőgépeket. a belügyminiszter irányítja az egészségügyet. az országos tisztifőorvos egyik nap bezárat egy kórházat, amit másnap az agrár miniszter kinyittat. az alaptörvényt, ami megbélyegzi a másságot, egy meleg férfi írja, akit miután elfog a rendőrség egy hátizsák kábítószerrel, Petőfi-díjat kap. a színművészeti egyetem élén egy gépesített lövész áll. a miniszterelnök helyettes háziállatokra vadászik. a keresztény erkölcsiség jegyében kurvákat dugnak egy adriai jachton. a miniszterelnök katonai géppel jár focimeccsekre, a kormánytagok pedig helikopterrel ebédelni. törvényben szankcionálják a kábítószer fogyasztást, de az orruk alatt mindig ott van egy diszkrét fehér csík. ahol a szövetségeseiket ekézik, de az állítólagos politikai ellenfeleiket dicsőítik. ahol tízparancsolattal gyógyítanának, de a pápáról azt állítják, hogy egy demens vénember. ahol úgy indítanak egy zöld város prodzsektet, hogy kivágnak egy erdőnyi fát. a minimálbért megadóztatják, de a százmilliókat kereső focistáknak adómentességet biztosítanak. ahol habzó szájjal kommunistáznak, de szinte nincs olyan kormánytag, aki ne lett volna tagja az állampártnak, vagy a kisznek. ahol az ország leggazdagabb embere olyan buta, mint a segg. ahol szemérmetlenül hamisítják a híreket és a történelmet. ahol stadionokat építenek iskolák és kórházak helyett. ahol minden héten áldozatul esik egy nő a családon belüli erőszaknak. ahol háborúsbűnösöket rehabilitálnak és emelnek be a nemzeti alaptantervbe. ahol vannak százmilliók egy diktátor étkezővagonjának a felújítására, de nincs egy fillér sem a független színházak működésére. ahol egy politikusnő arra szólítja föl a nőtársait, hogy merjenek kicsik lenni. ahol az emberek megkérdezése nélkül egy bombagyárat építenek a kertjük végébe. (kinek stadion, kinek bombagyár) ahol miközben több százezer munkahely megszűnik, azt kommunikálják, hogy egyre nőnek az átlagfizetések. és ahol ezt még kétmillió hülye mindig fenntartás nélkül elhiszi…”
Nem én írtam.. Másoltam. Hogy képet is tehessek hozzá…. És ahonnan loptam, már ott is másolva volt forrás nélkül.
Mint oly régen ez is…. semmi nem változik…
” Biztos sokaknak ismerős a klasszikus történet Rooseveltről, aki egy széles körben terjedő, bár apokrif történet szerint a II. világháború korai hónapjaiban megkérdezett egy tanácsadót, hogy Magyarország, amely éppen hadat üzent az Egyesült Államoknak, királyság vagy köztársaság. „Királyság, elnök úr” – válaszolta az illető. Majd a következő beszélgetés zajlott le:
FDR: Hogy hívják a királyt?
Tanácsadó: Magyarországnak nincs királya.
FDR: Akkor ki irányítja a királyságot?
Tanácsadó: Egy régens, név szerint Horthy Miklós tengernagy.
FDR: Tengernagy? Akkor Magyarországnak bizonyára jelentős haditengerészete van.
Tanácsadó: Magyarországnak nincs haditengerészete, még tengeri kijárata sincs.
FDR: Gyakran szokás háborúzni vallási okból. Mi ott a fő vallás?
Tanácsadó: A katolicizmus, Elnök úr. De Horthy tengernagy protestáns.
FDR: Akkor ez az admirális területi követelések miatt üzent nekünk hadat?
Tanácsadó: Magyarországnak Romániával szemben vannak területi követelései.
FDR: Ebben az esetben Magyarország hadat üzent Romániának?
Tanácsadó: Nem, Magyarország és Románia szövetségesek.
FDR: Hadd tisztázzam ezt. Magyarország királyság, amelyet egy régens irányít, aki haditengerészet nélküli tengernagy, és az ország szövetségben áll Romániával, amellyel szemben területi igényei vannak, viszont az Egyesült Államoknak üzen hadat, amellyel szemben nincsenek területi igényei.
Tanácsadó: Így van, Elnök úr. “
Szerkesztve: Az eredeti forás