Nem tudja kifizetni dolgozóit Iványi Gábor egyháza

0

Egy dolgozójának sem utalt többet 130 ezer forintnál a legutóbbi fizetéskor a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, sokuk járulékainak befizetésével pedig évek óta gond van – jelezte az RTL Klub Híradójának a szervezet egyik munkavállalója. A riportot a HVG szúrta ki, ebben elhangzik, az érintett fizetése nagyjából felét kapta most meg, és attól tart, a bizonytalanság miatt sokan felmondanak, így nem lesz, aki gondoskodjon a rászorulókról. Iványi Gábor, az idősgondozást, hajléktalanellátást végző, menekültek segítő, iskolákat üzemeltető testvérközösség vezetője a csatornának erre reagálva azt mondta:

A packázásnak egy egészen egyedülálló formájával van dolgunk.”

Iványi szerint a hiányt az okozta, hogy egy öt évvel ezelőtti, vitatott összeget emeltek le a számlájukról, amit nem kellene fizetniük, amennyiben egyház lennének. Ezt a státuszt azonban nyolc éve elvették a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől, így a személyi jövedelemadó egy százalékára sem pályázhatnak. Azóta az Alkotmánybíróság és a strasbourgi emberi jogi bíróság is kimondta: ez jogsértő, a kormány azonban nem adta vissza Iványiék státuszát.

https://index.hu/belfold/2019/09/19/ivanyi_gabor_egyhaz_kifizetes/?fbclid=IwAR2nVmM_jqPyScm3kgYjD53bJxdDMJoGE0LUVCTK9jI03q_pzsU3n3D0L88