“Nem tűröm, hogy ellopják a pénzt” – mondta Orbán, miközben Mészáros Lőrincnek 2,5 milliárdot kiutalt

0

Orbán Viktor annak a Mediaworks-nek nyilatkozva ítélte el a korrupciót és ígért szigorú fellépést, amit Mészáros Lőrinc vásárolt fel. Miközben Mészáros Lőrinc egyik cége kapott 2,5 milliárdos megbízást az államtól.

Az utóbbi napokban sorra jöttek a hírek Mészáros Lőrinc szerencsés évéről, a legutóbbi az volt, hogy a 2016-ból hátralévő néhány napban még gyorsan ad a kormány 1-1 milliárd forintot a felcsúti polgármesterhez köthető eszéki és csíkszeredai utánpótlásközpontnak is.

Arra, hogy ellenfelei folyamatosan korrupcióval vádolják, Orbán Viktor az interjúban úgy reagált: a korrupciós vád politikai lejárató eszközként teljesen megszokottá vált.

Ha az ember azt bizonygatja, hogy nem korrupt, “már önmagában ettől hihetőbbnek tűnik, hogy mégis az”.

Az Átlátszó fedezte fel, hogy Mészáros Lőrinc egyik cége karácsonyi ajándékot kapott. A december 23-i EU-s közbeszerzési értesítőben az áll, hogy a MÁV megbízásából az R-Kord Kft. nettó 2,5 milliárd forintért fog a Pécs-Dombóvár szakaszon forgalomirányító KÖFI berendezést épít ki a Prolan Zrt.-vel közösen.

Az állami vasúttársaság nyáron kiírt felhívással induló tárgyalásos tenderére tíz jelentkezőt vártak, ám csupán ez az egy ajánlat érkezett, így nem volt nehéz nyertest hirdetnie a MÁV-nak. (Az R-Kord egyébként az a cége Mészárosnak, ami néhány napja 10 millió forintot adakozott a közmédia jótékonysági akciójában, és ennek apropóján a vállalkozás jogi képviselője Mészáros feleségével egy 5 és egy 9 perces videóban beszélt a szeretet és az adományozás fontosságáról a köztévében.)

Világossá kell tenni – hangsúlyozta Orbán Viktor a mai interjújában, amit annak a lapnak adott, amit Mészáros Lőrinc vásárolt fel -, hogy “mi nem tűrjük a visszaéléseket”.

Kormánypártiaknak és ellenzékieknek is azt tanácsolta, “tartsák be a törvényeket, és akkor nem lesz baj”. Amikor fejlődik az ország, a korrupció visszaszorul. Azért is jut pénz nyugdíjemelésre, családtámogatásra, a gyerekek ingyenes tankönyvére, mert “nem tűröm, hogy ellopják a pénzt” – emelte ki.

https://b1.blog.hu/2016/12/25/_nem_turom_hogy_ellopjak_a_penzt_mondta_orban_mikozben_meszaros_lorinc_2_5_milliardot_kapott