Nem várt helyről érkezett a pofon a kormánynak: A Kölcsey gimnázium egykori Fidesz-alapszervezetének tagjai is kiállnak az elbocsátott tanárok mellett

A levél írói kiemelték “középiskolás korunkban a Fidesz a magyar jogállam megteremtéséért alakult. Ennek része az alapjogok, így a sztrájkhoz való jog biztosítása is. És része a pedagógusok megbecsülése is. Ahogy egyik fiatal demokrata párttársunk, Kövér László fogalmazott: „rendőrállamban a rendőr fizetése magasabb a tanárénál, jogállamban fordítva”.

Nem várt helyről érkezett a pofon a kormánynak: A Kölcsey gimnázium egykori Fidesz-alapszervezetének tagjai is kiállnak az elbocsátott tanárok mellett és Kövér idézetével üzentek

 

Annak idején még a Kölcsey gimiben is volt Fidesz-alapszervezet Kölcsey Fidesz Kör néven – írja a 444.hu.

 

Annyira, hogy amikor Francois Mitterrand francia elnök 1990 januárjában ellátogatott a már akkor is franciaszakos gimnáziumba, a suli fideszes diákjai molinóval készültek a nagy alkalomra.

 

Ez állt rajta:

 

„Liberté, égalité, fraternité. Monsieur le Président c’est ce que vous ne trouvez pas ici.”

 

Vagyis:

Szabadság, egyenlőség, testvériség. Elnök úr, ezeket itt nem találja

Az akkori állampárthoz hű iskolavezetés elvette a molinót.

 

Az alapszervezet egyik diák tagja ezután nyilatkozott a Le Monde-nak arról, hogy sztálinista az iskola vezetése, illetve hogy a diákok szabadságot és demokráciát követelnek.

 

Akkor majdnem kirúgták ezért. Most ő is azok között a gimis Fidesz-alapítók között van, akik közös szövegben álltak ki az egykori pártjuk által kirúgott kölcseys tanárok mellett.

 

A szövegben ez áll:

Alulírottak, a Kölcsey Ferenc Gimnázium Fidesz-alapszervezetének egykori tagjai kiállunk a Gimnázium jogellenesen elbocsátott tanárai mellett. Támogatjuk a közoktatás állami elismerését és megújítását követelő pedagógusokat.

Középiskolás korunkban a Fidesz a magyar jogállam megteremtéséért alakult. Ennek része az alapjogok, így a sztrájkhoz való jog biztosítása is. És része a pedagógusok megbecsülése is. Ahogy egyik fiatal demokrata párttársunk, Kövér László fogalmazott: „rendőrállamban a rendőr fizetése magasabb a tanárénál, jogállamban fordítva”.

A most jogsértő módon elbocsátott tanárok között van, aki még minket is tanított. Nagyon büszkék vagyunk rá! A jogtipró elbocsátók között van, aki párttársunk volt. Nagyon szégyelljük.

Sejtettük, hogy a fiatalság előbb-utóbb elmúlik. Azt nem, hogy a demokrataság is.

Hozz reá víg esztendőt!

László Richárd

Maróti Benedek

Somlai János

Timár Miklós

 

Forrás: 444.hu