Németh Szilárd: “Már, hogy lenne diktatúra, mikor a kormány sziklaszilárd jogállamiságot alkotott!”

0

A Magyar Hírlapnak adott interjút Németh Szilárd, a honvédelmi minisztérium államtitkára. Ebben a fideszes politikus néhány közéleti kérdést teljesen új megvilágításba helyez. Így például azt mondja, hogy

„Magyarországon a jogállamiság eszméje és gyakorlata messzemenőkig érvényesül, ebben nem találhat kifogást az EB új elnöke sem.”

„Gyurcsányék csak taktikáznak, a hatalomért mindenre képesek, még arra is, hogy szembeforduljanak a magyar emberek akaratával.”

„Amíg úgy látjuk, hogy a Néppárton belül tudjuk leginkább a magyar emberek akaratát érvényesíteni, ott maradunk.”

„(…) jó svádájú, ép lelkű, hazaszerető katonákra van szükség, akik képesek a huszonegyedik század összes katonai kihívásának megfelelni.”

Ezen kívül szó esik a Kratochvil Károly Honvéd Középiskolában történt bántalmazási ügyről, amit a HVG tárt fel néhány hete. Erről Németh egyfelől azt állítja, hogy fegyelmit indítottak a bántalmazás résztvevői ellen, kirúgták őket és feljelentés történt az ügyben, majd közvetlenül ezután hozzáteszi, hogy

„nem kell mindent elhinni abból, amit az ellenzéki média összevissza hazudik, hiszen céljuk nem az igazság felderítése, hanem a botránykeltés.”

Németh szerint jelenleg nincs diktatúra, diktatúra Gyurcsány alatt volt. Egy diktátor tudta csak kilövetni az emberek szemét! – zárta sorait a honvédelmi államtitkár.