Nemzeti-keresztény igazság

‼Miközben a felső 10 százalék rendelkezik a jövedelmek negyedével, több mint 2 millióan élnek a létminimum alatt Magyarországon.

➡ A gazdasági növekedés ellenére az elmúlt 10 év alatt a magyar lakosság jövedelmeinek koncentrációja gyakorlatilag nem változott, ez derült ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. legújabb elemzéséből.
➡ Az adatok azt jelzik, hogy a jövedelmi különbségek konzerválódtak. Ráadásul a valóságban a helyzet még rosszabb lehet, mivel a leggyorsabban gazdagodó rétegek jövedelmei csak részlegesen szerepelnek a statisztikákban (pl. külföldön realizálták azokat).
➡ 2019-ben (ahogy 2010-ben is) a lakosság összjövedelmének közel negyedével (23 százalékával) a leggazdagabb 10 százalék rendelkezett. A jövedelmek 50 százaléka pedig a legfelső 30 százalékhoz kerül. A legalsó tizedbe tartozó háztartások a jövedelmek csupán 3 százalékát, az alsó 30 százalékba tartozók pedig 14 százalékát birtokolták.
❗Mindez azt is jelenti, hogy még a gazdasági növekedés csúcspontján is több mint 2 millió magyar állampolgár a létminimumot jelentő havi 101 ezer forint alatti jövedelemmel rendelkezett.