Nemzeti Pedagógus Kar: Reméljük kedvet kapnak a gyerekek az oltakozásra!

„Az augusztus 20-i ünnep előtt derültek ki a pontos szabályok, amelyekről a tankerületek minden iskolába küldtek leírást. Az iskolai oltások két időpontban: vagy augusztus 30–31-én, vagy szeptember 2–3-án történnek a 12. életévüket betöltött diákoknak. Akik eddig nem éltek a védőoltás lehetőségével, számukra kiváló alkalom ez a pótlásra.”

 

– mondta a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a Kisalföld.hu-nak arról, hogy hogyan áll az iskolai oltások szervezése. Horváth Péter elmondta, hogy

„Nyomást senkire nem szabad helyezni. Ideális esetben a gyerekek és szüleik rájönnek arra, hogy csak az oltás véd a koronavírus súlyos szövődményeitől, illetve a vakcina segítségével élhetünk normális életet. El tudom képzelni, hogy azokban az osztályokban, ahol a tanulók jelentős része kapott már az oltást, ott azok a diákok is kedvet kapnak a védelem megszerzéséhez, akik korábban nem regisztráltak.”

Hozzátette: változó a kép, hogy átlagosan mennyire védettek a gyerek. Példaként saját gimnáziumának elsőseit hozta:

„a révais gólyatáborban – miután egyeztettünk erről a szülőkkel – megkérdeztük leendő elsőseinket az oltásról. A felmérésből az derült ki, hogy 83 diák oltással érkezik a közösségbe, 18-an kérik most az oltást, míg 59-en nem. A százhatvan elsős több mint hatvan százaléka védett lesz legkésőbb október közepére.”