Népmese a miniszterről és a disznóról.

0

Történetünk nem egy messzi távoli galaxisban játszódik és nem is az óperenciás tengeren túl, és nem a jövőben és nem is a múltban, hanem itt európa középen napjainkban.

A szereplők, egy miniszter annak édesanyja és a disznók.

Történt egyszer, hogy ez a miniszter csak úgy véletlenül tudomást szerzett arról, hogy a nyolcvankét éves édesanyja a megtakarított nyugdíjából résztulajdont vásárolt magának egy sértésfarmba. Mint anyjának rendes gyermeke figyelemmel kísérte az anyuka ténykedését és mint politikus, természetesen távol tartotta magát az ügytől, nehogy még valaki befolyással vádolja. Az anyuka hogyhogy nem felvilágosult lett és eme ismeretei birtokában be is nyújtott egy pályázatot uniós támogatásra, amiből rögtön nyert is párszáz milliót.

Lali, nevezzük így a fiút aki ugye miniszter, állítja, hogy ehhez neki semmi köze, és édesanyja mint magánember azt tesz amit akar és tud.

Eközben ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy van a nemzetnek egy gázszerelője aki ugyanígy sikeresen létrehozott egy sértésfarmot.

Nem gondolunk mi semmire, még arra sem hogy egy iparágat akarnak kisajátítani maguknak és kihasználni az öt százalék Áfa adta lehetőséget.

Egyszerűen, mi akik e mesét olvassuk lassan kétkedünk a mesékben. Bár a torkunkon próbálják letolni ezeket a megemészthetetlen falatokat, mi hisszük, hogy ezek a mesék egyszer véget érnek.