Népszava: Mindenki Pfizert szeretne harmadiknak, de a Fidesz már a bóvli kínaival helyettesítené, ami miatt kell harmadik, mert állítólag nincs elég Pfizer!

Az országban van vagy 6 millió Pfizer vakcina, és elvben törvényileg beadható a harmadik oltás. Hogy lehet akkor, hogy mégsem sikerül hozzájutni? A rövid válasz az, hogy a Fidesz káoszkormányzása miatt, a részletesebb választ mutatjuk!

Mára már nem kérdéses, hogy a járványkezelés egyik főbűne, hogy mintegy félmillió 60 feletti embert Sinopharm vakcinával oltottak be. Hiába írta rá a kínai gyártó, hogy csak 59 éves korig adható, Orbán és Szíjjártó gyorsan ki akarta szórni a túlárazottan beszerzett kínai oltóanyagot, hogy igazolják a többtízmilliárdos extra költséget.

Azt, hogy a Sinopharm nem hat, maguk a civilek, majd ennek hatására a Karácsony Gergely által indított nagy volumenű tesztelés bizonyította be, és egy ponton vonakodva bár, de a kormány “nagy kegyesen” engedélyezte a harmadik oltást.

Hogy miért kellett a harmadik oltás leszabályozását úgy intézni, hogy semmi köszönet ne legyen benne, azt valószínűleg egy jóindulatú és épeszű ember sosem fogja megérteni. Ehhez egy fideszes agya kell.

Mindenesetre a következő okok miatt nem tud jelenleg Pfizer vagy Moderna, azaz mRNS alapú oltáshoz jutni, aki szeretne. Annak ellenére, hogy legalább 6 millió van belőle az országban. Tessék megkapaszkodni, meredekebbnél meredekebb csapdákkal tűzdelte tele az életünket a kormány:

  • a háziorvosok azon része, aki a veszélyt (lásd később) vállalva hajlandó beadni a harmadik oltást, jellemzően antitest-tesztet kér előtte, hogy megbizonyosodhasson, hogy tényleg szükség van-e rá és nemcsak fölösleges rizikót jelent. Ezeket a teszteket nem biztosítja az állam, piaci áruk 11 000-19 000 Ft, és nem mindenhol érhetőek el. Nem túl meglepő módon Mészáros Lölőnél is megvehetjük, jó drágán.
  • a háziorvosok augusztusban a jól megérdemelt szabadságukon vannak, és ha véletlenül nem így van, akkor a káoszkormány egyéb rájuk testált feladatait végzik, mint az oltást el nem fogadó idősek végigkopogtatása
  • a Kásler orvosbohóc és Nyunyóka által kiadott hivatalos eljárásrend a harmadik oltások beadására egyrészt szakmai nonszensz, ugyanis azt mondja ki, hogy mindent mindenre rá lehet oltani, a felelősséget pedig viselje a háziorvos. Tehát a háziorvos vagy tud tájékozódni valahonnan, vagy nem. Szerencsére kormányon kívüli hozzáértők összeraktak számukra egy valóban használható eljárásrendet, de sajnos a jogi felelősséget nem tudják levenni a vállukról.
  • A háziorvos világos eljárásrend híján sokszor inkább oltópontra küldi a harmadik oltásért folyamodót, ahol sem azt nem tudhatja előre, hogy mit fog kapni (lehet, hogy még egy hatástalan Sinopharmot!), sem pedig azt, hogy mi történik, ha a helyszínen elutasítja a nem kívánt oltást. Teljesen benne van a pakliban, hogy akkor csak hónapokkal később lesz újra esélye, mikor már tombol a delta mutáns.

Egy dolog teljesen biztos: Orbán és orvosi diplomás talpnyalói számára ebben a játszában a legeslegutolsó szempont az emberi élet, sőt, amolyan járulékos veszteségként gondolnak csak rá a mutyijaik, botrányaik takargatása és a nagyipari közpénzszórás közben.

Egy dolgot tehetünk, igyekszünk a háziorvosunkkal együtt követni a független szakmai eljárásrendet és 2022-ben eltakarítani a fejünk fölül az egész embertelenné fajult fideszes bagázst!

 

 

Forrás: Népszava