Népszava: Tragédiát is okozhat a 3-as metró orosz kocsijainak újabb sorozathibája

0

A nagy mértékű rozsdásodás után, újabb botrányos részlet derült ki a felújított orosz metrókocsikról. A Metróért Egyesület és a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület egyszerre hívta fel a figyelmet egy konstrukciós sorozathibára – írja a Népszava.

A kocsik aljára felszerelt hűtőszekrény méretű, mázsás, úgynevezett segédüzemi áramátalakító szerkezeteket vékonyka konzolos tartókra szerelték, ám ez eddig nem tűnt fel a vastagon ráfújt alvázvédő miatt.

Ráadásul ahol megbontották az alvázvédőt, ott az is látszik, hogy nem csak a konzol alulméretezett, de a hegesztések is rosszul kivitelezettek. A 37 szerelvényből 18-nál már látszanak a tartófüleken a repedés jelei. Mondani sem kell, mekkora balesetet tudna okozni, ha egy ilyen szekrény leszakadna egy kocsi aljáról menet közben – hívja fel a figyelmet a VEKE. A Metróért Egyesület szerint, ez akár a szerelvény kisiklását okozhatja.

Ez az inverter szolgáltatja az energiát minden fedélzeti berendezésnek a hajtáson kívül: az ajtóműködtetéstől a szellőzésen és a világításon át, az utastájékoztatásig mindent ez lát el energiával – enélkül tehát nem működik a szerelvény. A metróvonal üzemeltetése ugyanakkor nem oldható meg feleannyi járművel, így az érintett járműveket egyszerre nem lehet kivonni. A BKV szerelői egyelőre acélhuzalokkal kötözik oda az áramátalakító szerkezeteket az alvázhoz. Ahogy a VEKE írja

„ez sufnituning, de jelenleg nincs más lehetőség, mert az orosz gyártó szakemberei a járvány miatt mind hazamentek Moszkvába, így nincs, aki hozzányúljon a kocsikhoz”.

A gyártó a konstrukciós hibát nem vitatja. A rögzítő füleket azonban újra kell tervezni és cserélni, ami bizonyosan hosszabb időt vesz igénybe. A BKV ezt garanciális javításként kívánja elvégeztetni – válaszolta a Népszava kérdésére Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke, aki szerint már régen megérett az idő, hogy a BKV felmondja az oroszokkal kötött vállalkozási szerződést.

Forrás: nepszava.hu