Nesze neked magyar – itt a sarc Müller Cecíliától!

0

Augusztus 1. után akár 120 000 forintba is kerülhet egy négytagú család PCR-tesztje, ha veszélyeztetett országban nyaralt. Ahol pedig nagyon szigorúak a hatóságok, mert két darab negatív eredményt kérnek, ott ennek a dupláját is ki kell fizetniük. Egyszóval a koronavírus-járvány utáni nyár már nem csak a felhőtlen nyaralásról szól.

 

Covid teszt ár.

 

Augusztus 1-jéig az állam állja a nyaralás után felmerülő tesztköltségeket, de akkor is csak a külföldről hazaérkezőkét. A háziorvosuk kihívja hozzájuk az Országos Mentőszolgálatot, s már készül is az eredmény. Augusztus 1. után azonban az állam elengedi a kezünket, azaz saját magunknak kell utánajárni, hogy hol és mennyiért végeztethetünk koronavírus-tesztet. Akik azonban olyan célországba utaznak, ahol negatív tesztet kérnek, már most is csak saját költségükön tudják megcsináltatni.

A teljesség igénye nélkül egy táblázatba szedtük össze, hogy a legismertebb magán egészségügyi klinikák mennyiért kínálják tesztjeiket.

Jó hír, hogy áprilishoz képest az árak nem változtak, tehát legalább nem lettek nagyobbak, de ha egy négytagú családról van szó, akkor a PCR teszt átlagos 30 000 forintos árával számolva egy 120 ezer forintos tétel nem igazán jön jól egy nyaralás után.

Épp ezért mindenkinek azt javasolják – sok magánklinika a saját honlapján -, hogy útnak ne induljon úgy, hogy az adott ország nagykövetségének, konzulátusának az oldalát ne tanulmányozná.