Nesze semmi! Fogd meg jól!

0

Meglepődtek akik elhitték a kormány ígéretét.

Úgy kapott papíron 12 százalékos béremelést a magyar egészségügyi dolgozók jó része, hogy nem vihetnek haza több pénzt

Az egészségügyi dolgozók most kapták meg a béremelésük óta az első fizetésüket. Sokan elámultak a “hatalmas emelés” láttán.

Nem egyszerűen felemelték az illetményüket, hanem kiegészítést kaptak, amivel kipótolták az illetményük és a fizetésüket messze meghaladó garantált bérminimum közötti rést. A kormány által most bejelentett 12 százalékos béremelésnél emelték ugyan az illetményeket, de ez sok esetben még így sem éri el a bérminimumot. Így aztán papíron annyi történik, hogy az állam továbbra is kipótolja az illetményeket, csak most már kisebb mértékben, mint eddig. Így aztán azok az egészségügyi dolgozók, akiknek a fizetése még így sem éri el a bérminimumot, pont ugyanannyit visznek haza decemberben is, mint novemberben.

A kormány jövő évre is ígért egy 8 százalékos fizetésemelést, szintén novembertől. Még az is elképzelhető így, hogy még kevesebbet vihetnek majd haza.

Hát ennyit a Fidesz és a kormány ígéretéről.

Nesze semmi! Fogd meg jól!

A képeken egy műtőssegéd fizetési papírja látható. Eddig hazavihetett 161 ezer forintot. A 12 százalékos béremelés után ugyanennyit.

 

Bővebben és a teljes cikket a 444.hu oldalán talűhatják az érdeklődők.

Forrás:https://444.hu/2017/12/05/ugy-kapott-papiron-12-szazalekos-beremelest-a-…