Nincs fűtés egy budapesti iskolában, ezért kabátban tornáznak a gyerekek

0

A XII. kerületi Budapesti Gazdasági Centrum Budai Középiskolájában kabátban töltik a diákok a téli hónapok tanóráit az osztálytermekben és a folyosókon egyaránt, tudta meg a 24.hu.

Az iskola egyik diákja lapunknak arról számolt be, hogy a földszinti tantermekben gyakran 20 fok alatt van a hőmérséklet, a tornaterem öltözőjében pedig mindössze 16 fokot mértek.

Hideg van a tornatermekben is, így aztán

“a tanulók valamennyi testnevelésórán kabátban hajtják végre a futást és a gimnasztikai gyakorlatokat”

– már ha így is képesek rá.

A lapunknak nyilatkozó diák szerint hiába beszélnek a problémáról, az iskola vezetése nem tesz semmit, miközben gyakran úgy érkeznek meg a tantermekbe reggelente, hogy le vannak kapcsolva a radiátorok. Az alábbi fotót is az intézményben készítették.

A probléma nem új keletű, a nekünk nyilatkozó diák 2016-ban kezdte meg tanulmányait az iskolában, és már akkor is ez volt a helyzet.

Egyik iskolatársa ezen kívül arról számolt be, hogy az osztályteremben általában behúzzák a függönyt, mert nagyon rossz a nyílászáró, ezért nagyon engedi be a hideget.

Kerestük az iskola igazgatóját és a fenntartót (KLIK) afelől érdeklődve, mi az oka annak, hogy nincsen rendes fűtés az iskolában, valamint mikorra várható, hogy megjavítják.

A válasz megérkezése után frissítjük a cikket.