“Nincs gyalázatosabb, mint mikor a szegényt lopják meg”

0

„Az én szememben nincs gyalázatosabb dolog annál, mint amikor a szegényt lopják meg. Lehet itt bizniszelni az útépítésekkel meg túlárazni a stadionokkal (…); tudjuk, hogy ellopják a pénzt. De aki a legszerencsétlenebbtől, aki a legkiszolgáltatottabb embertől, őt felhasználva lop, az előttem nem áll meg. Nem áll meg!” – jelentette ki az MSZP politikusa az ATV Start című műsorában.

„Ahol nagy szegénységben élnek az emberek, minden falunak megvan a maga uzsorása. Ezt pontosan tudja a kormány is. Tudja a szociális terület irányító tárca is. Ezek az uzsorások, ezek teljhatalmú urak a faluban. Mindenki alá van rendelve, mindenki ki van szolgáltatva. Begyűjtik, elveszik, erőszakkal is, hogyha kell, és utána bizniszelnek vele” – mondta a képviselő.

„Ez arra lett kitalálva, hogy akik az utalványt kibocsátották, azok rohadt sok pénzt keressenek rajta”

A nyugdíjkorhatár-emelésről elmondta: ez egy automatizmus. Az 1956-ban születettekre 64,5 éves korhatár lesz érvényes, az 1957-ben és az utána születettekre egységesen 65 év.

Nem is ezzel van a probléma, hanem azzal, hogy a rendszer merev: a korhatár elérése előtt nem lehet nyugdíjba menni, pedig nagyon sokan elveszítik a fizikai vagy a mentális egészségüket az aktív pályafutásuk vége felé.

Forrás: Hírklikk
A teljes cikk itt:https://hirklikk.hu/kozelet/nincs-gyalazatosabb-mint-mikor-a-szegenyt-lopjak-meg/354957?fbclid=IwAR0xIWD8T3isaiiao9XPpVfYOx6A1TRJREQLBxfqwxnltep1KbtTw7cKJh0